phishing
Atıf Kocaoğlu

Atıf Kocaoğlu

ATIF KOCAOĞLU YAZIYOR...

REFARANDUM ÖNCESİNDE

REFARANDUM ÖNCESİNDE

 

16 Nisan 2017 de yapılacak Anayasa değişikliği için taraflar çok gayret ettiler. İki üç ay hatta meclisteki süreci de katarsak Başkanlık tartışmaları nerede ise bir yıla yaklaşıyor! Bu sürede bilen bilmeyen herkes görüşlerini, düşüncelerini rahat rahat anlatmaya çalıştı.

Referandum öncesinde Anayasa değişikliğine karşı çıkan; En başta partiler,sendikalar, odalar, iş adamları hatta bazı Avrupa ülkeleri ve diğer taraftarlar seçmeni etkilemek için inanılmaz yöntemlere başvurdular. Resmen psikolojik harp ilan edildi. Neler olduğunu hepimiz gördük. Hani köpekler ısırdı, atlar koştu, joplar falan konuşmuştu ya. Sırf Evet oyları fazla çıkmasın! Bizim taraf kazansın. Yani Chp, Pkk ve ayrılıkçılar(Mhp ye küsenler) illa galip olsun!

İçeriden ve dışarıdan Hayırcılar maddi ve manevi büyük destekler aldılar. Hepsinin tek amacı: Değişiklik olmasın. Recep Tayyip Erdoğan güçlenmesin. Aynı tas aynı hamam her şey devam etsin! İsterler.

Bu referandumda, bilhassa Hayır cephesi çalışmaktan ziyade; Lafla, demagoji ve yalanlarla halkın kafaları karıştırıp direkt sonuca gitmeği hedeflemişlerdir. Tabii milletimiz bu oyunlara, hilelere kanarsa.

En çok dikkatimizi çeken diğer çok önemli bir hususta: Solcular ve Pkk lılar Ülkücü cenahı çok etkilemek istediler. Onları Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli düşmanlığını körükleyerek kendi taraflarına çekmek istediler. Bunu yaparken MHP’nin içinden bir ur gibi kesip attığı yani ihraç ettiği Meral Akşener, Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu gibi isimler önemli rol üslendi! Ellerinden ne geliyorsa yaptılar.

MHP ‘ den kovulanların tek bir amacı var: Partinin başındaki şahsı her ne pahasına olursa olsun indirmek! Bu vesile ile Referandumu yegane tek çıkış kapısı olarak görüyorlar. Böyle iyice şartlanınca devletin ve milletin çıkarını düşünemeyecek durumdalar!. Hatta CHP ve Pkk tarafından kullanıldıklarını bile bilemez haldeler!Yani bunlar için var olama yada yok olma gibi bir şey!

Bahçeli’yi indirme pahasına her şeyi göze almışlar! Kendi varlık sebebi; Devletin ve milletin önüne geçmiştir! Yeter ki O gitsin! Ülkede kaos çıkar hatta iç savaş mı çıkar? Hesapta böyle bir şey yok. Bunları düşünmek dahi istemiyorlar!

Bu konuda gönlü vatan aşkıyla yanıp tutuşan bazı samimi ülkücüleri bile kendi menfaatlerine alet edilmekten çekinmemişlerdir! Onları düpedüz kendi ideallerine, çıkarlarına hatta hırslarına alet etmişlerdir.

Kendilerine yandaş bulabilmek için köşe bucak av bulma peşindeler. Bilhassa doğu ve GÜNEYDOĞU nun haricinde hummalı bir çalışma yürütülmektedir.

Diğer taraftan, Doğu ve Güney doğuda da Hdp ler yani Pkk lılar gece gündüz demeden çalışıyorlar. Zira bunlar için de Referandum hayati önem taşımaktadır.

Ayrıca CHP genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu içinde son şans gibi! Kılınçtaroğlu açısından da hayat memat meselesi! O nun içinda Refarandum da Hayırların fazla çıkması çok önemli!

Refarandum öncesindeki hesaplar böyle devam ederken; Halkımızın da kendine göre bir hesabı var. Yakında her şey ortaya çıkacak! Sonucu hep beraber merakla bekliyoruz…

YORUMLAR

  • 0 Yorum