phishing
Ahmet TUNCA

Ahmet TUNCA

Ufuk

MURAT AKŞİT VE KUMALAR

MURAT AKŞİT VE KUMALAR

 

Her cumartesi saat 13.13’te olduğu gibi bu hafta da , Gün FM’deki Basın Odası programında canlı yayına katıldım.

İlginçtir , 16 yıldır süregelen Basın Odası Afyon’da , belki de ülke genelinde , uzun soluklu programlar içinde ender sayılabilecek radyo klasiklerinden biri oldu.

Dile kolay yüzlerce program ve hiç aksatmadan devam ettirilen, iddialı konuşmalarla dolu dolu geçiyor.

Programın moderatörü İsmail Akar’ı , Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim’i gerçekten taktir etmek gerekiyor.

Programın bitiminde İsmail Akar’ın ‘’Sandıklı Belediye Başkanı  Mustafa Çöl’ün oğlunun sünnet düğününe birlikte gidelim bana eşlik et’’ teklifini kıramadım ve yola düştük.

***

Yolculuklar, insanların koşuşturma içinde fırsat bulabildikleri sohbet anları olduğu için güzel oluyor. Öyle de oldu.

Yemekler yendi , sohbetler edildi. Yeni insanlarla tanışıldı.

1990’lı yılların Sandıklı’daki efsane Belediye Başkanı , aziz dostum,sevdiğim insan Murat Akşit’le yıllar sonra buluşmamız , yemekten sonra kısa da olsa sohbet etme , halleşip dertleşme imkanı bulmamız , benim için önemli bir olaydı.

Murat bey , genç yaşta iki dönem başkanlık yaptı ve Sandıklı’ya ölmez eserler kazandırdı.

Bunlardan biri jeotermal suyla Sandıklı’yı ısıtmayı başarması ve kaplıcaya çok önemli planlar, istimlaklar yapmasıydı.

Beni tanımayan bir vatandaş , Murat Bey’den bahsederken “Onun gibisi bu güne kadar bir daha gelmedi” derken, ne kadar mutlu oldum dostum adına, anlatamam.

***

Yemek ve ziyaret fasıllarından sonra Afyon’a dönmek zamanı geldi. İsmail “Ağabey Şuhut’tan dönelim mi ?” diye sorunca hemen kabul ettim. Sandıklıyı Şuhut’a bağlayan yolu duyuyor ve merak ediyordum.

Yol, bölgenin en önemli dağları olan “Kumalar”  yaylasından Şuhut’a varıyordu.Ferhat’ın dağları deldiği gibi , hakikaten dağlardan yol açılmış ve zorlu bir maratonla asfalt yapılmış.

***

Yol Zorlu.

Yol kışın çok tehlikeli, yazın ise enfes. Ama baharın en güzel günlerinde 2000 rakımlı bu dağlara, o, anlatılamaz güzelliklerdeki manzaraların içinden misler gibi bir havada, lüks bir arabaya geçmek beni mutlu etti. Görmeye değer manzaralar, ülkemizin her tarafı cennet , biz bu cennet ülkeyi hala tanımıyoruz.         

YORUMLAR

  • 0 Yorum