phishing
Ahmet TUNCA

Ahmet TUNCA

Ufuk

EVVELİ VE SONU

EVVELİ VE SONU

 

 

Türk milleti büyük bir millettir.

Çağ açıp kapayan devlet büyükleri yetiştirmiştir.

Yeryüzünde kurulan en büyük birkaç imparatorluktan birini kurmuş ve 600 yıl yaşamayı ve aleme hükmetmeyi başarmıştır.

***

Osmanlı’ya emperyal diyenler, bir kere daha düşünmeli ve ceddine haksızlık ettiklerini bilmelidirler.

Her fani gibi, devletler de imparatorluklar da geçicidir. Ömrünü doldurmuş ve tarihteki yerini almıştır. Sınırları içindeki değişik, sayısız milletleri, dinleri, dileri, ırkları bir arada barış içinde yaşatmayı başarmıştır. Bu felsefenin de sonu gelmiş ve imparatorluk dağılmıştır.

Osmanlı dağıldıktan sonra, boşlukta kalan Balkanlar’da, Afrika kıtasındaki ülkelerde, doğumuzdaki Ortadoğu ülkelerinde huzursuzluklar sürüp gitmiştir.

***

Dinleri hatta dilleri ve ırkları bir olan toplumların içler acısı, birbirleriyle boğaz boğaza kavgaları elbette bizi üzüyor.

Bölünüp parçalanmadan da en çok faydalanan medeni dediğimiz batılı ülkeler, acımadan ülke içindeki kaosu devam ettirmekte kararlılar.

Yeraltı zenginliklerinin ülkelerine taşınmasına, enerji ihtiyaçlarının giderilmesi için milyonların ölümü, onlar için bir şey ifade etmiyor.

Milyonların ölümü üstüne kurulmuş bir refah toplumu anlayışı, batılı insanın ne kadar  acımasız ve vahşi olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

***

Sömürülen, parçalanan açlığa, yokluğa mahkum edilen bu ülkelerse, bunca mezalime rağmen bu kör dövüşünü anlayamadılar ve iç kavgaya, parçalanmaya devam ediyorlar.

Filistin’de İsrail hükümeti Mescid-i Aksa’da tarihinde ilk defa Cuma namazı dahil diğer vakit namazlarını kıldırmamak için sınırlamamalara ve zorbalığa başladı.

***

Dine dayalı (teokratik) bir devlet olan (yapay devlet) İsrail’de ibadet hürriyeti bile kısıtlandı.

İslam ülkelerinden çıt yok.

Varsa yoksa Türkiye.

Körfez ülkeleri ve diğer pek çok İslam ülkesi maalesef birbirleriyle uğraşmaktan, etrafınızı göremez haldeler.

Nereye kadar sürecek bu yanlışlar bilmiyorum.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum