phishing

Yarım milyon yavru kaplumbağa denizle buluştu

Yarım milyon yavru kaplumbağa denizle buluştu

 Yarım milyon yavru kaplumbağa denizle buluştu
19 Kasım 2017 - 16:23

 

 

 

Yarım milyon yavru

kaplumbağa denizle buluştu

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 143,7 kilometrelik sahil şeridinde yürütülen deniz kaplumbağaları izleme, koruma ve yuva tespit çalışmaları sonucunda, 2017 yılında yumurtadan çıkan 487.136 adet yavru kaplumbağa denizle buluştuğunu açıkladı

 

KURTULUŞ-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve ülkemiz kanunlarına dayanarak ulusal bazda deniz kaplumbağalarının korunması gayesiyle yapılan çalışmalarla her yıl binlerce deniz kaplumbağası denizlere bırakılıyor.

ÜLKEMİZDE 21 ADET YUVALAMA ALANI BULUNUYOR

Bakanlık koordinasyonunda üniversiteler ve gönüllü kuruluşlarla yapılan 2017 yılı deniz kaplumbağası koruma çalışmaları sonucunda 143.7 km sahil şeridinde tespit edilen 4.066 adet Caretta caretta yuvasından 227 bin 696 adet Caretta caretta yavrusu; 3 bin 243 adet Chelonia mydas yuvasından 259 bin 440 adet Chelonia mydas yavrusu olmak üzere toplam 487 bin 136 yavru sahillerimizden uğurlanarak denizlerle buluştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  deniz kaplumbağalarının uygun şartlarda yuvalamalarının önemine değinerek “Ülkemizde Muğla, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay illerinde toplam 21 adet önemli deniz kaplumbağaları yuvalama alanı bulunuyor. Dünyada en çok yuvalama alanına sahip ülkeler arasındayız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum