phishing

Yanan araziler ağaçlandırılıyor

Yanan araziler ağaçlandırılıyor

Yanan araziler ağaçlandırılıyor
11 Eylül 2017 - 18:36

Yanan araziler ağaçlandırılıyor

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarında hasar gören arazilerin hemen ağaçlandırıldığını belirterek, "Başka maksatla vermiyoruz. Kasten yakmalar çok azaldı." dedi.

 

Orman yangınlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Veysel Eroğlu, yangın konusunda en tecrübeli ülkenin Türkiye olduğunu, oran itibarıyla en az yanan alanın da Türkiye'de bulunduğunu vurguladı. Eroğlu, çeşitli ülkelerden gelen ekiplere Türkiye'de eğitim verdiklerini, Gürcistan, Rusya, İsrail, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk ve Libya'daki yangınlara da müdahale ettiklerini bildirerek, "Yanan alanları hemen ağaçlandırıyoruz. Başka maksatla vermiyoruz. Kasten yakmalar çok azaldı." dedi.

107 MİLYARLIK POTANSİYEL VAR

Dünyada 107 milyar dolarlık tıbbi aromatik bitkiler potansiyeli bulunduğunu anlatan Bakan Eroğlu, dünyanın en önemli tıbbi bitkilerinin Türkiye'de olduğunu, Türkiye'deki türlerin kıta Avrupası'ndan daha fazla görüldüğünü kaydetti. Bundan istifade edilemediğini aktaran Eroğlu, "Ben zoraki bunu 600 milyar dolara çıkardım. Ama hedefimiz 5 milyar dolar 2023'te. Her türlü desteği veriyoruz. Burayı tıbbi aromatik bitkiler üretim ve ihracat üssü haline getirebiliriz. Her türlü desteği vereceğiz." diye konuştu.

DİM DİK AYAKTA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ülkenin geliştiğini ve kabuğunu kırdığını belirten Eroğlu, hedeflenen yüzde 5,5 büyümeyi yakalayacaklarını söyledi. Türkiye'nin Çin ve Hindistan'dan sonra büyümede 3. sırada yer almasının takdire şayan olduğunu ifade eden Eroğlu, "Ama yeterli değil. İhracatta kritik sınırı aşıyoruz Allah'ın izniyle. Faiz ve döviz kurlarının önemine ilişkin tavsiyenizi Başbakan ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcımıza ileteceğim. Hükümetimizin gayesi faizleri düşürmektir" diye konuştu.

REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYORUZ

"Türkiye ekonomisi dünyadaki sıkıntılara rağmen AK Parti hükümeti sayesinde, AK Parti teşkilatlarının verdiği siyasi destek sayesinde dimdik ayakta durdu, durmaya devam edecek." diyen Eroğlu, "Türkiye'de bugün siyasi kriz yoksa... Avrupa'da büyüme sıfıra doğru ilerlerken Türkiye'de yüzde 5-5,5 gibi büyümeyle rekor üzerine rekor kırıyor. IMF ile olan bağları kopardık. Artık dünyanın en son teknolojilerini kuruyoruz. Savunma sanayinde muazzam bir hamle gerçekleştirdik." şeklindeki değerlendirmelerini paylaştı. (AA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum