phishing

Yağcı:‘Bu Bir Yenilenme Hamlesidir’

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, tek adamlığa ve başkanlık sistemi referandumu isteyenlere karşı MHP’nin dik durması gerektiğini söyledi. Yağcı “Bunun içinde idealist heyecanlı ve teşkilat ile halkın sesine kulak veren yeni bir yönetim kadrosuna partimizin çok acil ihtiyacı vardır” dedi.

Yağcı:‘Bu Bir Yenilenme Hamlesidir’

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, tek adamlığa ve başkanlık sistemi referandumu isteyenlere karşı MHP’nin dik durması gerektiğini söyledi. Yağcı “Bunun içinde idealist heyecanlı ve teşkilat ile halkın sesine kulak veren yeni bir yönetim kadrosuna partimizin çok acil ihtiyacı vardır” dedi.

Yağcı:‘Bu Bir Yenilenme Hamlesidir’
09 Şubat 2016 - 13:59 - Güncelleme: 09 Şubat 2016 - 17:58

MHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Yağcı, ‘Bu Bir Yenilenme Hamlesidir’ başlığında yönetim kadrolarında değişikliğin şart olduğunu vurguladı. Açıklamaya MHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

Konuşmasına MHP’nin 47. kuruluş yıldönümünü kutlayarak Yağcı, 8-9 Şubat 1969'dan bu tarafa millet yolundan, hak ve hakikat güzergâhından çıkmadan, Türk tarihinin neredeyse son yarım asrına damga vurmuş, Türk kimliğinin ebediyete kadar temsilcisi, İslam'ın solmayacak yüzü olan Milliyetçi Hareket Partimizin 47. Kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yağcı, başta Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu, lideri Başbuğ Alpaslan Türkeş'i ve davanın bugünlere gelmesinde can veren kahraman şehitleri de rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Yağcı, “Siyaseti hiçbir zaman şahsi çıkarlarım için yapmadım. İnandığım değerleri yaşama ve yaşatma adına görev yaptım. Türk -İslam ülküsünün hakim olduğu Ülkü Ocakları'nda yetişip pişerek MHP'de siyaset yapmanın, hizmet etmenin güzelliğini yaşadım. Bugün burada her zamankinden farklı olarak oturarak değil ayakta basın açıklamasını gerçekleştiriyorum. Çünkü Milliyetçi Ülkücü hareketin neferleri olarak artık oturma vakti çoktan geçmiş ve ayaklanıp şaha kalkmak kaçınılmaz olmuştur” diye konuştu.

 

HERŞEYE KARŞI HAZIR OLMALIYIZ

MHP’de meydana gelen gelişmeleri dikkat ve sabırla izlediklerini belirten Alper Yağcı, liderleri Devlet Bahçeli’nin 18 yıldır aralıksız olarak çalışma ekibi ile yorucu bir maraton geçirdiğini kaydetti.

“47 yıllık siyasi harekete yakışan bir liderlik anlayışı ile partimize bir zeval getirmeden bugüne gelmiş bulunmaktayız” diyen Yağcı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ama ne var ki 47 yıllık şerefli bir maziye sahip MHP yüzde 11 civarında bir oy oranına layık değildir. Önümüzdeki süreçte tek adamlığa doğru emin adımlarla gitmeye çalışan ve başkanlık sistemine geçiş için referandum veya erken seçim olanakları kullanacak bir yapıya karşı MHP’nin hazırlıklı olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde idealist heyecanlı ve teşkilat ile halkın sesine kulak veren yeni bir yönetim kadrosuna partimizin çok acil ihtiyacı vardır. MHP mensuplarının derdi partiye genel başkan seçmek değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını belirleme olmalıdır. Şahsım adına hakikati seslendiremeyen her insan bir proje ürünüdür. Bugün 47 yıllık şerefli maziye sahip çıkma adına üst kurul delegeleri başta olmak üzere, kendini bu parti için bu şehirde bir değer gören herkesi sessizce olan biteni izlemek yerine, doğru bildiklerinden yana tavır koymalarına ve açıklama yaparak Başbuğumuzun ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya çağırıyorum.”

 

KONGREYE İMZA VERDİM

Ülkü Ocakları başkanının oğlu bir ülkücü olarak doğup büyüdüğünü, hayatı boyunca da ülkücü olmanın şerefini yaşadığını vurgulayan MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, bu açıklamayı yaparken nasıl oturmayıp ayaktaysa, inandığı doğruları söyleyerek koltuk kaybetme korkusu içerisinde de asla olmadığını vurguladı.

Zamanın sessiz sedasız koltuklarda oturarak pozisyon koruma zamanı olmadığına işaret eden Yağcı, “Zaman sokaklara çıkarak Milliyetçi Hareketin iktidarı için yürüme zamanıdır. Çünkü bu mübarek harekete hizmet etmenin tek yolu başkanlık makamından geçmediğini iyi biliriz bir nefer olarak ta gece gündüz çalışmaya her daim hazırız, yeter ki MHP hak ettiği iktidara kavuşsun. Bu duygu ve düşünceler ile MHP’nin 46 yıllık siyasi geleneğinde değil ama yönetim kademelerinde bir değişim olması gerektiğinin şahsım adına şart olduğunu düşünerek yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla ve parti üyelerimizle yaptığım istişare sonucunda Milliyetçi Hareket partisi üst kurul delegesi olarak olağanüstü kongrenin biran önce toplanması yönünde imzamı vermiş olduğumu belirtir hepinize saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Gazetecilerden gelen ‘Hangi adayı destekliyorsunuz?’ sorusuna ise Yağcı, iki kademeli olarak gerçekleşecek tüzük kurultayı ve Genel Başkanın seçileceği kurultayı desteklediğini ifade etti. ●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum