phishing

Vişneli Ekmek Tatlısı

Vişneli Ekmek Tatlısı

Vişneli Ekmek Tatlısı
04 Haziran 2017 - 15:34 - Güncelleme: 04 Haziran 2017 - 15:50

Vişneli Ekmek Tatlısı

 

 

Her zaman değişik olan tatlar, en çok rağbet gören çeşitler arasında gelir. Vişneli ekmek tatlısı da, bu çeşitlerden biri olarak bilinir. İçerdiği meyve ile mayhoş bir tat yaratması, kişilerin ve özellikle de tatlı sevmeyenlerin hoşuna gidecek ve tüketmelerini sağlayacaktır. Yenilen ağır öğünlerin üzerine meyveli tatlar seçilmesi, daha akıllıca bir karar olacaktır.

 

 

 

Vişneli Ekmek Tatlısı Malzemeleri

1 paket beyaz tost ekmeği

200 gr kaymak

1 kilo vişne

Birkaç taze nane yaprağı

1 kilo tozşeker

 

Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek ayırın. Dilimleri ikiye bölerek küçük dikdörtgen parçalar elde edin ve bunları fırın tepsisine dizin. Fırını 150 dereceye ayarlayın ve ekmekleri hafifçe kızartın.

Vişneleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın. Meyveleri, tozşeker ve 5 su bardağı soğuk su ile derin bir tencereye aktarın; kaynatın ve ateşten alın.

Pişirdiğiniz vişneleri suyuyla birlikte tepsideki ekmeklerin üzerine boşaltın. Tepsiyi hafifçe sallayarak ekmeklerin şurubu iyice çekmesini sağlayın. Soğumaya bırakın.

Tek kişilik servis tabaklarına ekmek dilimlerini alın (vişne taneleriyle birlikte), yanlarına küçük kaymak ruloları koyun ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum