phishing

Vali Güner: ‘Miraç, iç dünyaya da yapılan yolculuktur’

Vali Güner: ‘Miraç, iç dünyaya da yapılan yolculuktur’

Vali Güner: ‘Miraç, iç dünyaya da yapılan yolculuktur’
02 Mayıs 2016 - 19:27

Vali Hakan Yusuf Güner, bugün idrak edilecek Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur” vurgusu yaptı.

“Miracın Peygamber Efendimizin (S.A.V) Cenab-ı Allah’ın izni ve keremiyle bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da zaman ve mekânın sahibi Yüce Allah’ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok ilahi hikmet, bereket ve sırları barındıran manevi bir yolculuk” olduğuna vurgu yapan Vali Güner, mesajında şunları kaydetti:

 

BİRLİĞİMİZİN YAYGINLAŞMASINA GAYRET GÖSTERMELİYİZ

“Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Bizzat Peygamber Efendimiz (S.A.V) tarafından müminlerin miracı olarak nitelenen namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Çünkü mümin namaza durduğunda Dünya hayatını ardında bırakır, Rabbinin huzurunda sadece O'na ibadet ederek ve sadece O'ndan yardım isteyerek manevi anlamda miracı yaşamış olur. Merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bu geceyi fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslâm Âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum