phishing

Unutsalar’da Unutulmayacaklar

Unutsalar’da Unutulmayacaklar

Unutsalar’da Unutulmayacaklar
15 Mart 2018 - 14:30 - Güncelleme: 15 Mart 2018 - 18:48

Unutsalar ’da Unutulmayacaklar

 

Dinar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi  işbirliği ile Alzheimer hastalığını konu alan “Unutsalar ‘da  Unutulmayacaklar” adlı tiyatro gösterimi Dinar Parkala Konferans  salonunda sergilendi.

 

Alzheimer hastalığına farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen programa Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Dinar Belediye Başkanı Saffet  Acar, Gerontologlar Derneği Başkanı Faruk Yaşar Gürdal, Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz ile birlikte çok sayıda Dinarlı vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Saffet Acar yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Dinar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi  İşbirliği ile düzenlemiş olduğumuz Alzheimer Hastalığı farkındalık programımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz hepinizi şahsım ve Belediyem adına saygıyla selamlıyorum. Türkiye İstatistik kurumu  rakamlarına göre Dinar ilçemizde 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlarımızın oranı geçen yıla oran ile %2 oranında artış göstermiştir. İlçemizin 2017  yılı TUİK verilerine göre 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sayısı 2816 kişi olmuştur. Bu rakam ilçe merkez nüfusunun %12 sine tekabül etmektedir.

İlçemizde Demanslı hastalarımızın yoğunluğu da hayli fazladır, bununla ilgili çalışmalarımız herkes tarafından bilinmektedir. 2012 yılından beri Alzheimerlı hastalarımız için bir takım girişimlerde bulunuyoruz ve attığımız her adım birileri tarafından engellendiğini siz değerli Dinar’lı vatandaşlarım çok iyi biliyorsunuz. En son olarak mahkemelik olduğumuz meteoroloji binası tamamen elimizden alınmıştı, şimdi eski 112 binasının ve Sağlık ocağının olduğu arsaya bu projemizi yapmak için gerekli meclis kararlarımızı aldık ve gerekli girişimlere başladık, kim ne yaparsa yapsın Dinar’lı vatandaşlarımıza bu merkezi kazandıracağım.

Geçtiğimiz yıl ön değerlendirmeyi geçen ve arsada yaşanan sorunlardan dolayı destek veremeyen Projemizi Japonya Büyük Elçiliğine bu yıl tekrar gönderdik onlarında desteği ile bahsetmiş olduğum eski 112 ve sağlık ocağının olduğu yere yaklaşık 5000 m2  alana bu merkezimizi yapacağız.

Ülkemizde yaşlılarımızın sorununu Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı da olmam münasebetiyle en iyi bilenlerdenim bu konuda belediyemiz profesyonel bir şekilde bilimsel bir alt yapı ile çalışıyor, bazılarının yapacağı gibi yaşlılarımızın yeri şehrin sonu değil, çöplüğün yanı hiç değil, tam olarak şehrin merkezinde ve başımızın üstündedir, Dinarlıma bu yakışır. Ben bizlere her zaman destek olan ilçemize de zaman zaman gelen Türkiye Alzheimer Derneği şubelerine ve bugün bu programda büyük

emeği olan Denizli şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz’a ve tüm üyelerimize teşekkür eder, tiyatro gösteriminde görev alan tüm oyuncularımıza da şükranlarımı sunarım. Dinar iyi olacak, Dinar’ın yaşlısı farklı olacak, hepinize iyi seyirler diler saygılar sunarım.” Kaymakam Mustafa Şahin ise “Allah’ım aklımızı canımızdan önce alma” duasına dikkat çekerek Alzheimer hastalığının ne derece zor bir hastalık olduğunu vurguladı. Tiyatro gösteriminden önce Demans ve Alzheimer başlıklı bir sunum yapan Gerontologlar Derneği Başkanı Faruk Yaşar Gürdal hastalık sürecinden önce bakım planının aile için hayati derecede önemli olduğunu bildirdi.

 

Program Unutsalar’da Unutulmayacaklar adlı tiyatro gösterimi ile devam ederken oyuncuların performansı göz doldurdu.

 

Dernek başkanı Hatice Hülya Eryılmaz yaptığı teşekkür konuşmasında amaçlarının Alzheimer hastalığına dikkat çekmek olduğunu bildirirken sanata ve sanatçıya değer veren bir Belediye Başkanına sahip olduğu için Dinar’ ın çok şanslı olduğunu aktardı.

 

Program oyunculara teşekkür ve plaket takdiminden sonra sona erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum