phishing

Türkiye’nin en çok umuda ihtiyacı var

Türkiye’nin en çok umuda ihtiyacı var

Türkiye’nin en çok umuda ihtiyacı var
11 Ağustos 2017 - 22:03

Türkiye’nin en çok

umuda ihtiyacı var

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, Afyonkarahisar’da konuştu: Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey umut. Bizler Adalet Yürüyüşümüzle umudun tohumlarını ektik. Sıra da onu yeşertmek var.

 

 

KURTULUŞ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, MYK Üyeleri Ayfer Yılmaz Cömert ve Arife Hatunoğlu Afyonkarahisar’da partililerle bir araya geldi. İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen ve üyelerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Fatma Köse, “Medyatik olmak için değil, gerçekten mücadeleye ortak olmak için hareket edeceğiz” dedi.

Partililere hitap eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti saraylarda, zengin sofralarında, birilerinin önünde diz çökülerek kurulmadı. Acıyla, kanla gözyaşıyla kuruldu bu devlet” diye konuştu.

HESAP VEREBİLİR BİR DEVLET İSTİYORUZ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse’nin konuşması şöyle: “Kuruluşundan bu yana Türkiye Cumhuriyet’i bütün İslam âlemi için örnek olmuştur. İşte tam da bu yüzden, biz cumhuriyetin güçlenmesini istiyoruz. Güçlü demokratik bir parlamenter sistem istiyoruz. Darbe hukukundan arınmış, hukukun üstünlüğünü öngören bir adalet sistemi istiyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı istiyoruz. Üniversitelerin bilgi üretmesini, çağdaş, laik bir eğitim sistemi istiyoruz. Sorgulayan, başarıya ulaşan, geleceğimizi güvence altına alan bir eğitim sistemi istiyoruz. Etnik kimlik ve yaşam tarzları üzerinden siyaset istemiyoruz.

Yolsuzluğun olmadığı, kul hakkının yenmediği, hesap verebilir bir devlet istiyoruz.

Devlette liyakat istiyoruz; Halkın gözü, kulağı ve sesi olan bağımsız bir medya istiyoruz.

TÜM VATANDAŞLARIMIZA ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ANLATACAĞIZ

Bizler Adalet Yürüyüşümüzle umudun tohumlarını ektik. Sıra da onu yeşertmek var. Örgüt olarak önce birbirimize inanacağız, güveneceğiz. Bundan sonra kesinlikle kavga ve sorun istemiyorum. Tüm örgütümüzün ve kadınlarımızın adalet yürüyüşünde verdiği özveriyi tutarlılığı göstermesini istiyorum. Medyatik olmak için değil, gerçekten mücadeleye ortak olmak için hareket edeceğiz. O yüzden yaptıklarımıza ve söylediklerimize çok dikkat edeceğiz. Ev ziyaretlerimizi kesinlikle aksatmayacağız ve hiç ulaşamadığımız bölgelere gideceğiz. Tüm vatandaşlarımıza Adalet Yürüyüşümüzü anlatacağız, Adalet yürüyüşümüzün bir son olmadığını dile getireceğiz. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı tüm mağdurların sesini yükselteceği Adalet Kurultay’ını da anlatacağız.

Adalet Yürüyüşünden alınan cesaret ve enerjiyle, adaletsizliklere karşı toplumsal reaksiyon daha hızlı ve yaygın verilir oldu.

ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZLE UMUDUN TOHUMLARINI EKTİK

Yürüyüş sonrası kolektif eylemin gücü arttı ve yaygınlaştı. Özellikle kadın hareketleri yürüyüş sonrası cesaret buldu. Kadın örgütleri birbirinden güç alarak yapılan eylemlerin daha başarılı ve ses getiren eylemler olduğunun farkına vardı. En önemlisi de Adalet Yürüyüşü sonrasında “Birlikte Güçlüyüz” fikri hakim olmaya başladı. Adalete ilişkin üstü örtülen tüm olumsuzluklara karşı toplumsal farkındalık oluştu. Hayatın her alanındaki adaletsizler görünür oldu. Adalet vurgusu toplumda öne çıktı. Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey umut.

Bizler Adalet Yürüyüşümüzle umudun tohumlarını ektik. Sıra da onu yeşertmek var. Omuz omuza verip, birbirimizden güç alarak yeşerteceğiz umudu. Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşmasını isteyenlerin ortak mücadelesiyle bu ülke hak ettiği şekilde yönetilecek.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum