phishing

Topçuzade Mehmet Efendi kitabı yayınlandı

Topçuzade Mehmet Efendi kitabı yayınlandı

Topçuzade Mehmet Efendi kitabı yayınlandı
22 Kasım 2017 - 17:41

Topçuzade Mehmet Efendi kitabı yayınlandı

 

 

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Topçuzade Mehmet Efendi Ve Yeni Cami Külliyesi kitabının yayınlandığını açıkladı

 

 

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar Valiliği il Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesince 11 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilen "Afyonkarahisarlı Mutasavvıf Topçuzade Mehmet Efendi ve Yeni Cami Külliyesi paneli" ile ilgili kitap yayımlandı. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Paneldeki sunumların başlıklarını esas alan ve editörlüğü Yrd.Doç.Dr. Mehmet Kahraman tarafından yapılan kitabın bölümleri şu başlıklardan oluşmaktadır: "Mehmet Efendi'nin yetiştiği Gümüşhanevi Dergahı", Prof. Dr. Ahmet Yaramış, "Topçuzade Mehmet Efendi ve Hayratı", Yusuf Ilgar, "Yeni Cami ve Külliyesi" Fevzi Kaya. Kitabın Ayrıca diğer basılan kitaplardan farklı olarak kitap ekinde sunulan DVD'de "Topçuzade Mehmet Efendi belgeseli", "Panelin Videosu", "Kitabın PDF'si", ve "Özel Fotoğraflar" yer almaktadır.

KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK ÖNEMLİ BİR VAZİFEDİR

Kitabın takdim yazısında "Bir şehri değerli kılan, o şehre ait tarihten günümüze kalan eserleri ve yetiştirdiği önemli şahsiyetleridir. Bu şahsiyetlerle ilgili faaliyetlerin Afyonkarahisar’ımızın hafızasını tazelemede, hemşehrilerimizi tarihi, milli, kültürel ve manevi değerleriyle buluşturmada büyük bir katkı sağlayacağı aşikardır.” ifadelerine yer veren Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz; “Bin yıllık milli kültür ve geleneğimizi, asli köklerimize uygun şekilde nesilden nesile aktaran, muhafazası için çalışan manevi büyüklerimizi ve ilim adamlarımızı günümüz insanlarına tanıtmak önemli bir vazifedir. Bu vazifenin milletimizin ve devletimizin bekasında önemli bir unsur olan kültürlü ve ahlaklı insan yetiştirme ülküsüne katkıları olacağını düşünüyorum. Başmüderris Topçuzade Mehmet Efendi Afyonkarahisar’da 1825-1907 yılları arasında yaşamış ve Yeni Cami merkezli yaklaşık kırk yıl eğitim-öğretim faaliyetleri yanında insanların gönül terbiyesinde bulunmuştur. Diğer taraftan özellikle astronomi ile ilgilenmiş, Afyonkarahisar’ın tek mukavvithanesinde namaz, iftar, sahur gibi vakitlerin hesaplanmasında öncülük eden çağının önemli bir bilim adamıdır; bu yönünün de araştırılmaya muhtaç olduğunu önemle belirtmeliyim” dedi.

Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılan kitapla; kendi kültürümüzün örneklerinden “Yeni cami ve külliyesi eğitim modeli” günümüze uyarlanırsa modern zamanların ruhsal bunalımını yaşayan nesillere iyi bir eğitim modeli oluştururken, Topçuzade Mehmet Efendi gibi örnek şahsiyetlerin rol model arayışı içinde olan gençlerimize rehberlik yapabileceği ümit edilmektedir.

 

 

                                                           

YORUMLAR

  • 0 Yorum