phishing

Tatil yolunda acı tablo yaşanmasın

Tatil yolunda acı tablo yaşanmasın

Tatil yolunda acı tablo yaşanmasın
07 Temmuz 2016 - 17:55

 

 

Bayram tatili için uzun yola çıkacaklara önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, kazalara karışan araçların büyük bölümünün otomobillerden oluştuğuna dikkat çekerek, her yıl yaşanan acı tablonun tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi

 

 

Uzun Ramazan Bayramı tatili hafta sonu başladı. Tatil yerlerine ve memleketlerine doğru yola çıkacakları uyaran uzmanlar, güvenli bir yolculuk için çeşitli önerilerde bulundu. Uzmanlar, uzun tatil yolculuklarında sürücüleri, ‘aşırı dikkat ve yol stresi ‘ nedeniyle oluşabilecek riskler konusunda uyardı. Uzun yolculuklarda insanı zorlayan durumların oluşabileceğine dikkati çeken uzmanlar, alkollü, yorgun, uykusuz, dikkat ve konsantrasyon eksikliği yaratan ilaçları kullananların direksiyona geçmemelerini vurguladı.

Türkiye’de de trafik kazası oranları ve kazaya bağlı kayıpların oldukça yüksek olduğunun altını çizen uzmanlar, trafik kazası nedenleri içinde yüzde 70,2 ile en sık uykusuz araç kullanmanın geldiğine dikkat çektiler.

 

ARACINIZIN TEKNİK BAKIMLARINI YAPTIRIN

Aşırı hız ve alkollü araç kullanmanın da önemli kaza nedenleri arasında bulunduğunu belirten uzmanlar, her yıl binlerce insanın ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına ve sakat kalmasına neden olan trafik kazalarının küçük önlemlerle önlenebileceğinin altını çizdiler.

Uzun yolculukların araç sürücülerinde ve araçlar çeşitli sıkıntılar yaratabildiğine değinen uzmanlar,  mümkünse toplu taşıma araçlarının kullanılmasını, özel araçlar ile yolculuk yapacaklara mutlaka gerekli kontrollerin yaptırılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, önlemler alınmadığı takdirde tatil öncesi ve sonrasında karayollarında yaşanacak trafik problemlerinin her yıl yaşadığımız acı tabloyla tekrar karşılaşmamıza yol açabileceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum