phishing

Tatarlı’da Kütüphane Vali Tutulmaz’ın Katılımıyla Açıldı

Tatarlı’da Kütüphane Vali Tutulmaz’ın Katılımıyla Açıldı

 Tatarlı’da Kütüphane Vali Tutulmaz’ın Katılımıyla Açıldı
09 Ocak 2019 - 12:33 - Güncelleme: 09 Ocak 2019 - 13:17

 

 

Dinar ilçesine bağlı Tatarlı Kasabasında Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Rabia Aslantürk’ün girişimleriyle Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından yaptırılan kütüphane Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla açıldı.

 

Açılışa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra AKÜ Rektörü Mustafa Solak, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş, il ve ilçe protokolü katıldı.

 

Bir Öğrencinin Mektubundan Kütüphane Kampanyası

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak, açılışta yaptığı konuşmada kütüphane hakkında bilgiler verirken; “Tatarlı kasabasında yaşayan Rabia Aslantürk isimli öğrencimiz 13 Aralık tarihinde bana bir mektup yazdı ve mektubunda okullarında bir kütüphanenin olmadığını ve okullarına kitap hediye edilmesini istedi. Bizde bu mektup üzerine üniversitemizdeki daire başkanlıklarımızla birlikte ‘Yeni Yıla Yeni Kütüphane’ kampanyası başlattık. Öncelikle Sosyal sorumluluk projesi oluşturarak kütüphanenin tadilat ve tamiratını yaptık. Daha sonra kitap toplama kampanyası ile öğretim üyelerine duyuruda bulunarak ilkokul çocuklarımıza yönelik kitaplar temin ettik. Geldiğimiz noktada da okula ve çocuklarımıza uygun bir şekilde güzel bir kütüphane oluşturduk. Bundan da çok büyük mutluluk duyduk. Üniversite olarak bu ve bunun gibi faaliyetlerle okullarımıza çok büyük destekler verdik. Yine elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Bu anlamda da bizlere destek olan başta Sayın Valimize, emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Güzel ve Çok Anlamlı Bir Hizmet

Açılış sırasında konuşan ve kütüphanenin mana olarak çok büyük bir hizmet olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz ise “Güzel bir hizmete hep birlikte bugün şahitlik ediyoruz. Kütüphane açılışı görünüşte küçük bir hizmet gibi görünse de mana olarak çok büyük bir hizmettir. Çünkü burada okuma ve yardımlaşma var. Rabia evladımız 120 arkadaşı adına güzel bir talepte bulundu. Öncelikle bu bilinç ve duyarlılığından dolayı Rabia evladımıza teşekkür ediyoruz. Kendisinin iyi bir okur olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz yıl 70 civarında kitap okumuş. Bu anlamda evladımızı, öğretmenlerini ve ailesini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bilgi Çağını Yakalamak İyi Eğitimli Bireylerle Mümkündür

Çağımızın bilgi çağı olduğuna dikkat çeken Vali Tutulmaz; “Çağımız bilgi bulma ve onu en güzel şekilde kullanma çağıdır. Aslında bu çağda bitmek üzere. Önümüzdeki dönemlerde bilgileri kullanmayı robotlar yapacak. Önümüzdeki çağ robotları yapma çağı olacak. Bilgiyi robotlar kullanacak. Hatta bir adım daha ileriye gidebilmemiz için çocuklarımıza iyilik, güzellik, doğruluk, anne ve baba sevgisi, insan sevgisi ve vatan sevgisi gibi duyguları kazandıracak eğitimler verilmesi gerekmektedir. Daha önce söylediğim gibi yapay zekâ robotlarını yapabilmek için yavrularımızın iyi eğitim alması, iyi bireyler olmaları, hayal güçlerinin çok iyi olması ve bunun içinde daha çok okumaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Köyde Olmak Hedeflerinize Ulaşmanıza Engel Değil

Kendisinin de köyde doğduğunu belirten Vali Tutulmaz, bunun hedeflere ulaşmak için bir engel taşımadığına değindi. Vali Tutulmaz: “Yeter ki gerekli istek ve gayret olsun. Çocuklarımız gayretli olur ve hedeflerini çok iyi seçerlerse elde edemeyecekleri bir şey olmaz. Hiç kimse olumsuzluğa kapılmasın. Son yapılan düzenlemelerle ülkemizde fırsat eşitliği üst düzeydedir. Bir köylü vatandaşımız Cumhurbaşkanı dahi olabilir. Bazı ülkelerde bu imkân yoktur. Krallıkla yönetilen ülkeler bu şekildedir. Onun için bizler her fırsatı değerlendirelim” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı. Vali tutulmaz ve protokol üyeleri kütüphaneyi inceledikten sonra okuldaki sınıfları da ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere hedeflerini sordu, çok çalışmalarını ve hayallerinden vazgeçmemeleri tavsiyelerinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum