phishing

Tarihi alanlar ‘Tarihi Milli Park Statüsü’ ile korunuyor

Tarihi alanlar ‘Tarihi Milli Park Statüsü’ ile korunuyor

Tarihi alanlar ‘Tarihi Milli Park Statüsü’ ile korunuyor
15 Ekim 2017 - 18:49

Tarihi alanlar ‘Tarihi Milli

Park Statüsü’ ile korunuyor

 

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tarihe sahip çıkan projesi ile özellikle yakın savaş tarihine  tanıklık etmiş alanlar ‘Tarihi Milli Park Statüsü’ İle gelecek nesillere aktarılıyor

 

KURTULUŞ-Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü milli park statüsüne kavuşturduğu tarihi alanları koruyup ihya ederek, özellikle yakın savaş tarihimizin geçtiği alanları ve orada yaşananları gelecek nesillere aktararak milli bir şuur oluşmasını sağlıyor. Konuya ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan verilen bilgi şöyle: “Her köşesi ayrı bir tabii ve tarihi özellik taşıyan ülkemizde hali hazırda bulunan 42 milli parktan bir bölümü tarihi milli park statüsü ile korunuyor. Tarihimize bizzat tanıklık etmiş olan Başkomutan Tarihi Milli Parkı, Nenehatun Tarihi Milli Parkı, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı, Kop Dağı Tarihi Milli Parkı ve Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parklarında şehitlik ihyaları, altyapı ve üst yapı tesisleri, idari ziyaretçi merkezleri ve panoramik müzeler yapılarak milletimizin tarih şuurunun yükseltilmesi için çalışmalar sürüyor.”

TARİHİ ALANLARA 693 MİLYON LİRA YATIRIM 

Bu alanların her birinin yakın tarihimiz için resmen tarihi bir belge niteliğinde olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Ayrıca Göreme Tarihi Milli Parkı, Troya Tarihi Milli Parkı ve Alacahöyük Milli Parkımız gibi bazı milli parklarımız başka uygarlıkların tarihi dokusunu gelen ziyaretçilerin gözleri önüne seriyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bu alanları korumak için gereken yatırımları yaparak,  tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

Bakanlık olarak bugüne kadar tarihi alanlara yaklaşık 693 milyon lira yatırım yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Tarihimize sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkacağız. Aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkarak, tarih şuurunu gelecek nesillere aktaracağız” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum