phishing

Tanıtım yetersizdi

Tanıtım yetersizdi

Tanıtım yetersizdi
16 Eylül 2017 - 12:15

Tanıtım yetersizdi

 

Demirkırkan: Tanıtımın yetersiz olduğu, destekleyici kurumların görevlerini yerine getirmediğini gördük. Organizasyonda en çok dikkatimi çeken ayrıntılarından birisi ise özel sektörün yok denecek kadar az temsil edilmesiydi

 

ÖMER BAĞLAN-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Demirkırkan, ilk olarak Şemdilli’de şehit olan asker ve koruculara başsağlığı diledi. Demirkırkan, “Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Güzelkonak köyünde yola tuzaklanmış El Yapımı Patlayıcı'nın infilak etmesi sonucu 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 1 askeri personel ve 2 korucu ise yaralandı. Şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, ailesine sabır ve metanet diliyorum” dedi.

10 KAT DAHA FAZLA

“12 Eylül’ün 37 yılındayız. 12 Eylül ve 12 Mart’tan bugüne hiçbir şeyin değişmediğini üzülerek görüyoruz” diyen Demirkırkan şöyle konuştu; “20 Temmuz sivil darbesi sonrası ilan edilen OHAL dönemi, 12 Eylül askeri darbe dönemini aratır hale gelmiştir. Bu dönemde yaşananlar bizleri yollarda adalet aramak ihtiyacına sürüklemektedir. Elbet FETÖ üyeleri ve destekçileri cezasını çekecek ancak  bunun yanında yaşanan mağduriyetleri unutmayalım.

12 Eylül’de 230 bin, bir yıllık OHAL döneminde ise 170 bin kişi yargılandı. 20 Temmuz sonrası OHAL döneminde işten çıkarılan kişi sayısı, 12 Eylül’de işten çıkartılanların dört katı. Buna belediyelerde ve özel sektörde çalışırken işten çıkarılanlar dâhil değil. 1980 faşist cuntası  120 akademisyenin görevine son verirken, bu dönem de 6 bin 383 akademisyen KHK’larla ihraç edildi, kapatılan üniversitelerden dolayı 5 bin 295 akademisyen işsiz kaldı. Bu oran 12 Eylül döneminin yaklaşık 100 katına eşit. İşten atılan öğretmen sayısı 10 kat, tutuklu gazeteci sayısı ise 5 kat daha fazla” diye konuştu.

DAĞ FARE DOĞURDU

Afyon tanıtımında dağın fare doğurduğunu söyleyerek eleştirilerde bulunan CHP İl Başkanı Demirkırkan, “İfade edildiği kadarıyla organizasyon için 1.2 milyon TL harcandı. Bu rakam içine katılımcı firma ve kurumların harcamaları dahil değil. Bu aslında Afyon tanıtımı için ayrılmış ciddi bir rakam. Bu bütçe daha iyi harcanabilir, daha iyi organizasyona imza atılabilirdi. Organizasyon tarihinin iyi seçilemediğini düşünüyorum. Dikkat çekici afişler, bilboardlar, yönlendirme tabelaları yoktu. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bizim gördüğümüz kadarıyla katılımcı sayısı son derece yetersizdi. Tanıtımın yetersiz olduğu, destekleyici kurumların görevlerini yerine getirmediğini gördük. Organizasyonda en çok dikkatimi çeken ayrıntılarından birisi ise özel sektörün yok denecek kadar az temsil edilmesiydi. Özel sektör ve temsilcilerinin yeterli desteği veremediğini, verdikleri sözün arkasında duramadıklarını gördük. Bundan sonraki organizasyonları tek elden ve profesyonelce ortaya koymak için Afyonkarahisar Tanıtım Vakfı (AKTAV) mutlaka hayata geçirilmelidir. Oluşturulacak vakfa herkesin önkoşulsuz katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu vakıfla birlikte Başmakçı’nın Flamingo Festivalini de, Fethibey’in Kavun festivalini de, Sultandağı’nın Kiraz, Çay’ın Vişne Festivalini de bu  kurum aracılığıyla yapmamızda fayda var” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum