phishing

Suudi Kral’ın ağız tadı Bolvadin’den

Suudi Kral’ın ağız tadı Bolvadin’den

Suudi Kral’ın ağız tadı Bolvadin’den
12 Kasım 2015 - 12:57 - Güncelleme: 12 Kasım 2015 - 13:02

G-20 Zirvesi için geleceği Antalya’da 18 gün tatil yapacak olan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz El Suud, Bolvadin’de kurulu ‘Hacı Mustafa Han’ firmasından, daha önceden lokumlarının tadını bildiği lokumlardan kalacağı otele de 200 kilo istedi

 

Tüm dünyada “Türkish delight” adıyla haklı bir ünün sahibi olan Türk lokumculuğunda, kalite ve içerik açısından önemli bir paya sahip olan Afyonkarahisar, bu sektörde dev adımlarla ilerliyor. Afyonkarahisar’da irili ufaklı yüzlerce firma iç ve dış tüketime yetiştirmeye çalışırken, Bolvadin’de kurulu Hacı Mustafa Han firması, 2009 yılından bu tarafa ürettiği lokumlarla Suudi Kraliyet Ailesi ve üst düzey Arap yöneticilerin vazgeçilmez ağız tatlarından birisi olmayı başardı. 

 

TAMAMEN DOĞAL ÜRÜNLERLE ÜRETİLİYOR

Bolvadin’in köklü ‘Koyuncu’ ailesinin sahibi olduğu ‘Hacı Mustafa Han’ firması, henüz altı yaşında genç bir firma olmasına rağmen, en iyi ustaların tecrübe ve maharetleri ile ürettiği organik lokumlar ile zor beğenen elit kesimin vazgeçilmez ağız tadı olmayı başardı. Lokum üretiminde kullanılan şeker, nişasta, kaymak ve haşhaşların tamamen doğalını seçen firma,  fabrikasyon olmayan üretimleri ile Suudi Krailyet Ailesi ve özellikle Arabistan elit kesimi tarafından yakından biliniyor.

 

KRALA 200 KİLO LOKUM GÖNDERİLDİ

Hacı Mustafa Han Lokumları Genel Koordinatörü Mustafa Talha Koyuncu, Kurtuluş Gazetesine yaptığı açıklamada, sürekli olarak Suudi Arabistan’a, Kral Selman’ın damak lezzetine uygun olarak üretilen özel üretim kaymaklı lokum ve çifte kavrulmuş, narlı ve kaymaklı lokum gönderdiklerini açıkladı. G-20 Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz El Suud’un bin kişilik heyetle 15-16 Türkiye’nin ilk 7 yıldızlı oteli Mardan Palace Oteli’nde kalacağını belirten Koyuncu, Belek’teki otele de ilk parti olarak, doğal ürünlerde imal edilmiş, fabrikasyon olmayan 200 kilogram lokumu ulaştırdıklarını söyledi.

 

İHRACATIMIZI ARAP YARIMADASINA YAPIYORUZ

Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz El Suud’un alışık olduğu lokumu Antalya’da kalacağı süre için de tercih etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Talha, Suudilerin kalacağı süre boyunca ağızlarını ise Bolvadin’de kurulu Hacı Mustafa Han firmasının lokumlarının tatlandıracağını vurguladı.

Mustafa Talha Koyuncu, ihracatlarının çoğunluğunu Arap Yarımadasındaki ülkelere yaptıklarını belirtti. Koyuncu, “Suudi Arabistan en önemli dış pazarımız” açıklamasında bulundu.

2009 yılında Bolvadin’de kurularak hizmet vermeye başlayan Hacı Mustafa Han Lokumları yoğunluk iç pazar olmak üzere bir kısım üretmiş olduğu lokumları ağırlıklı olarak Arap Yarımadası ülkelerine gönderiyor. Firmanın birisi merkez olmak üzere Bolvadin, Konya ve Bursa illerinde şubesi bulunuyor.

 

ZİRVEYE ÖNEMLİ KONUKLAR KATILACAK

15-15 Kasım’da yapılacak G-20 Zirvesi’nde Türkiye dönem başkanı.  Zirve toplantılarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yapacak. Yaklaşık 1 yıldır yoğun çalışmaların yapıldığı Belek’e, zirve için ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin başta olmak üzere Almanya, Arjantin,Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere,İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Suudi arabistan ve Avrupa Birliği Komisyonu ile aynı zamanda ev sahibi Türkiye’den üst düzey devlet yöneticiler katılacak.●Murat Akarçay

Lokumlar gitti

 

Hacı Mustafa Han firması, Kral Selman’ın damak lezzetine uygun olarak üretilen özel ürettiği kaymaklı ve çifte kavrulmuş, narlı kaymaklı 200 kilogram lokumu Mardan Palace Otel’e gönderdi.

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • mehmet özen
    8 yıl önce
    Türk lokumunda ünümüzü uluslararası alana taşıyan afyonkarahisar ve bolvadinin tanıtımına olumlu katkılar sağlayan Hacı Mustafa Han firması ve yetkililerine teşekkür eder,bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.