phishing

Sun Dakika Afyon Emniyetinden dev uyuşturucu operasyonu çok sayıda tutuklama var

Sun Dakika Afyon Emniyetinden dev uyuşturucu operasyonu çok sayıda tutuklama var

Sun Dakika Afyon Emniyetinden dev uyuşturucu operasyonu çok sayıda tutuklama var
05 Ocak 2018 - 22:06

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında zehir tacirlerine yapılan operasyonda 13 kişi yakalandı,firari olan 3 kişinin de aranmasına devam ediliyor.

Afyonkarahisar merkezli İstanbul ve Bursa illerini de kapsyan ve on farklı noktaya  yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve hap ele geçrilirken çok sayıda şüpheli de göz altına alındı. 

Güvenlik güçleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde; takibe alınan İstanbul ve Bursa İlinden temin ettikleri metamfetamin ve uyuşturucu maddeleri İl Merkezinde piyasaya sürdükleri, içmek için yer temin ettikleri ve ticaretini yaptıkları tespit edilen (4) kişi ve bu kişilerle irtibatlı olduğu tespit edilen kişiler hakkında Projeli çalışma başlatılarak 11 ayrı operasyonda  çok sayıda keyif verici madde ele geçirildi.

Yapılan çalışmalarda; 115,4 gr metamfetamin maddesi,  3,53 gr skunk maddesi,  4,77 gr kokain maddesi,  3,2 gr LSD maddesi,  14 adet Ecstasy hap,  4,36 gr hint keneviri tohumu,  8 adet uyuşturucu içiminde kullanılan aparat,  1 adet pompalı av tüfeği,  8 adet av tüfeği fişeği,  4 adet 7,65mm çaplı tabanca fişeği ile Uyuşturucu Madde satışından elde edilen 1.165,00 TL para ele geçirildi.Yapılan operasyonlarda 8 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi

Operasyonun 2. aşamasında bugün eş zamanlı olarak İl Merkezinde bulunan (3) adrese, Merkeze bağlı (1) Köyde ve (1) Belde olmak üzere toplam (5) adrese, İstanbul İlinde (2) adrese, Bursa ilinde de (3) adrese olmak ğzere (10) ayrı adrese operasyon yapıldı. Operasyonda 5 şüpheli yakalanırken,3 şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği, öğrenildi.

Bugün yapılan eş zamanlı operasyon ile son bulan planlı çalışma neticesinde ise toplam, * 99,90 gr esrar maddesi, * 1 adet MAK marka ruhsatsız tabanca, * 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca, * 9 adet uyuşturucu içiminde kullanılan aparat, * 23 adet uyuşturucu madde poşetlemede kullanılan ağzı kilitli şeffaf poşet, * 27 adet 7,65mm çaplı tabanca fişeği, * 1 adet 9mm çaplı tabanca fişeği, * 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan bong, ele geçirilsi.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan projeli çalışma kapsamında (16) kişi hakkında işlem yapıldığı, işlem yapılan kişilerden (8) kişi tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, (5) şüpheli şahısın ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği, firarda olan (3) şüpheli şahsı yakalama çalışmalarının ise aralıksız olarak devam ettiği, gözaltında bulunan (5) şüpheli şahısın emniyetteki işlemlerinin ardından  "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticaretini Yapmak" tan adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum