phishing

Sülümenli’de ilkokula diş fırçalama merkezi açıldı

Sülümenli’de ilkokula diş fırçalama merkezi açıldı

Sülümenli’de ilkokula diş fırçalama merkezi açıldı
13 Nisan 2018 - 02:12

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Sülümenli Beldesindeki Yavuz Selim İlkokulunda, okul yönetiminin başlattığı "Çocuklar sevgisiz, dişler bakımsız yaşayamaz" projesi kapsamında Sağlık İl Müdürlüğünün de desteğiyle diş fırçalama merkezi açıldı.

Merkezin açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, sağlıklı yaşam, fiziksel aktivite gibi başlıkların yanında diş fırçalama alışkanlığının da küçük yaşlardan itibaren benimsenmesi gerektiğini belirtti.

Korkmaz, "Diş fırçalama merkezi, orijinal ve oldukça işlevsel bir proje olarak her türlü takdiri hak ediyor. Bunu düşünen öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyor, hepsine teşekkür ediyorum. Böylesi güzel projelerde Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da sağlıklı yaşamak için öncelikle ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Okullarda verilen sağlık eğitiminin önemine değinen Yalçın, diş fırçalama merkezinin çocukların doğru alışkanlık kazanmasına fayda sağlayacağını dile getirdi.

Törene, Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul, Çobanlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Bozkurt, şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Tören, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilmesi ve öğrencilere diş fırçası ile diş macunu dağıtımının ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum