phishing

Son Dakika….Piyasaya sahte para süren şebeke yakalandı

Son Dakika….Piyasaya sahte para süren şebeke yakalandı

Son Dakika….Piyasaya sahte para süren şebeke yakalandı
05 Haziran 2018 - 18:39

Organize sahte para piyasa süren şebeke polisin başarılı operasyonu ile yakalandı.,

 

Afyonkarahisar’da eline verilen 3 bin altı yüz lira para ile dolandırılan mağdurun ardından yapılan çalışmalar sonucu piyasaya sahte para süren 5 kişilik şebeke emniyetin başarılı çalışması sonucu yakalandı.

 

Sahte paralarla küçükbaş hayvan satın alan şebeke aldıkları hayvanları da değerinin altında satarak ellerinde bulunan sahte paraları gerçekleriyle değiştirdikleri ortaya çıktı.

 

Yakalanan sahte para şebekesi üyelerinin üzerlerinde ev ve işyerlerinde yapılan aramada sahte ibareli 45 bin beş yüz euro para ele geçirildi.

 

Konuya ilişkin olarak emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şöyle;”İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; mağdurun elinde bulunan koyunların sahte 3600 TL para verilerek dolandırılması olayıyla ilgili faili meçhul şahsın yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucu sahte parayı piyasaya süren 5 kişilik şebeke üyelerinin büyük ve küçükbaş hayvanları piyasa değerlerinin üzerlerinde sahte paralar ile satın aldıkları ve bu hayvanları da başka şahıslara değerlerinin altında satarak sahte paraları gerçek paralar ile değiştirdikleri tespit edilmiştir.

 

Şahısların yakalanmasına yönelik yapılan operasyon neticesinde yapılan ev ve araç aramasında;

 

* 45.500 Euro üzerinde geçersiz ibaresi bulunan sahte para,

 

* 1 adet Şampiyon magnum marka 9x19 mm ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir.

 

Operasyon neticesinde yakalanan 5 şüpheli şahıs adli mercilerce sevk edilmiş olup, sorgulamalar neticesinde 3 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum