phishing

Son Dakika Hafızlık icazet programı yapıldı

Son Dakika Hafızlık icazet programı yapıldı

Son Dakika Hafızlık icazet programı yapıldı
24 Haziran 2017 - 21:45

 Hafızlık İcazet Programını Gerçekleştirildi   Afyonkarahisar Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 114 öğrencimizin icazet programı gerçekleşti.

Merkez Ulu Camiinde gerçekleştirilen merasime Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il protokolü, İlçe Müftüleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, imam hatipler, hafız öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftümüzün açış konuşması ile devam etti. İl Müftümüz Şükrü Kabukçu : Bir mübarek ramazan ayının son cumasında,mübarek bir cemiyet için bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. İlk sayı bize ulaştığında hoş bir tevafukla, 114 hafızımızın icazetinin henüz yapılmadığına ulaştık. Kur’an ayı, 114 sure bizim için ayrı bir bereket oldu. Sözlerimin başında hafızlığa emek veren değerli yavrularımıza, onların ana ve babalarına, büyük bir emek ve gayretle çocuklarımızı yetiştiren hocalarına huzurlarınızda şükranlarımızı sunarım. Bir başka teşekkür borcum, bu yavrularımızın yetişmesi için bu imkanları, binaları hazırlayan, iaşe ve ibatesi için gayret gösteren hayır sahiplerine şükranla anıyor ve diyorum ki “ Ya Rabbi Kur’an hizmetine emek veren bütün hayır sahiplerini iki cihanda aziz eyle” diyerek konuşmasını sürdürdü.

İl Müftümüzün ardından aramızda misafir olarak bulunan İstanbul Fatih Cami İmam İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, İstanbul Fatih Camii Müezzin Kayyımları Recep Yasan ve Numan Duygu katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafetinde bulundular.

Kuran-ı Kerim ziyafetinin akabinde okunan ilahiler sonrasında konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. 114 tane hafızımız, Kelamullahı ezberlemiş ve beyninize hıfz etmişsiniz. İnşallah Kuran-ı Kerim’i gönlünüze de hıfz edersiniz. Daha sonrasında da bütün hayatınıza Kuran-ı Kerimin hükümleri tesir eder. İnşallah bu güzel yaşayışınızla da herkesi güzel yöne yönlendirirsiniz. Allah hepinizden razı olsun. Özellikle sizleri yetiştiren hocalarınızı, sizleri bu yerlere yönlendiren anne ve babalarınızı tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bundan sonraki hayatınızda hayırlı günler niyaz ediyorum.” dedi.

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Muş iline atandığını belirten Valimiz Aziz Yıldırım, tüm katılımcılardan helallik isteyerek sözlerini tamamladı.

Hafızlık İcazet merasimi Valimiz Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri tarafında hafızlara, hafızlık belgelerinin ve hediyelerinin takdimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum