phishing

Son Dakika…..FETÖ Örgütünde bilgi işlemci olarak çalışan sanık suçlamaları inkar etti

Son Dakika…..FETÖ Örgütünde bilgi işlemci olarak çalışan sanık suçlamaları inkar etti

Son Dakika…..FETÖ Örgütünde bilgi işlemci olarak çalışan sanık suçlamaları inkar etti
09 Aralık 2018 - 17:55

 

 

FETÖ yargılamaları kapsamında dün Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi 4 sanığın cezalandırılmasına, 2 sanığın beraatına, 1 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti. Mahkemeden üç celse boyunca mazeret beyan etmeden duruşmaya katılmayıp savunması alınamayan ve adli kontrol şartını ihlal eden bir sanık için yakalama kararı çıktı

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütüne Yardım suçlaması ile haklarında kamu davası açılan sanıkların davaları görüldü.

Haklarında örgüt soruşturma ve kovuşturması bulunan çok sayıda kişi ile telefon görüşmesi ve mesajlaşmaları tespit edilen Sümeyra Yasan, Sözü edilen kişileri tanımadığını, Telefonunu yanında çok fazla taşımadığını, Bırakıp gittiğini, 0 dönem yurtta çalıştığı için öğrenci velileriyle geniş çaplı aramalar olduğunu iddia etti. Sanıkla ilgili dijital materyal raporunun dönüşü bekleniyor.

Mahkeme örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte Silahlı Terör Örgütüne Yardım suçlamasını sabit gördüğü sanık Emre Çalışkan'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Karar duruşmasında son savunması alınan Çalışkan, İşsiz olduğu için bilgi işlem bölümünde mecburiyetten çalıştığını, Sohbet toplantılarına katılmadığını, himmet v.b adlarda para yardımında bulunmadığını, Dershaneye gittiğini ve Cebinde bulunan bin TL'yi 2014 yılının Eylül ayında Bank Asya'ya yatırdığını ifadelendirdi. Herhangi bir talimattan haberinin olmadığını iddia etti. Daha sonra da borcunu ödemek için parayı çekerek hesabı kapattığını iddia ederek  Beraatını talep etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum