phishing

Son Dakika …. FETÖ Elebaşının Doğum Yerini Çağrıştıran Değişiklik Talebine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ret

Son Dakika …. FETÖ Elebaşının Doğum Yerini Çağrıştıran Değişiklik Talebine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ret

14 Aralık 2017 - 13:37

Son Dakika …. FETÖ Elebaşının Doğum Yerini Çağrıştıran Değişiklik Talebine

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ret 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ndeki son oturumlarda tartışmalara konu olan Narlıdere ve Menemen'deki bazı sokakların isimlerinin değişmesi teklifleri Hukuk Komisyonu'nun raporu doğrultusunda oy birliği ile reddedildi.

 

Aralık ayı ikinci olağan meclis toplantısı, belediye salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın başkanlığında yapıldı. Önceki toplantıda meclis gündeminde bırakılan sokak ve mahalle isim değişikliklerini kapsayan önergeler oylandı.

 

Toplantıda, önergelerine ilişkin Hukuk Komisyonunun, "teklifleri uygun bulmadığına" dair hazırladığı rapor, Mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

Torbalı'da bulunan Korucuk Mahallesi'nin isminin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in doğum yerini çağrıştırması nedeniyle eski ismi olan "Dirmil" olarak değiştirilmesine ilişkin önergeyi de görüşen Meclis üyeleri, önergenin oy birliği ile Torbalı Belediyesine iade edilmesine karar verdi. Konuya ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, mahalle ve köy isimlerinin değiştirilmesinin Meclisin yetkisinde olmadığını bu değişikliklere Valilik ve ilgili bakanlıkların karar verdiğini belirtti.

 

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ elebaşının doğduğu yeri çağrıştıran ilçelerindeki mahalle isminin tekrar mahallenin eski adı olan "Dirmil"e çevrilmesini istediklerini söyledi.

 

Mahalle isminin değiştirilmesinin Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde olmaması nedeniyle kararın uygulanması için İzmir Valisi Erol Ayyıldız'a sunacaklarını ifade eden Görmez, "İsim değişikliği görevi kanun ile Valiliğimize verilmiş. Kararı yarın Valiliğimize göndereceğiz, Valiliğimizin onayıyla yürürlüğe girecek. İsim değişikliği yapılarak mahallemiz 'Dirmil' ismine yeniden kavuşacak." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum