phishing

Son Dakika FETÖ davasında İhraç edilen polis :Beynimizi uyuşturdular

Son Dakika FETÖ davasında İhraç edilen polis :Beynimizi uyuşturdular

Son Dakika FETÖ davasında İhraç edilen polis :Beynimizi uyuşturdular
26 Eylül 2017 - 08:59 - Güncelleme: 26 Eylül 2017 - 09:06

Beynimizi uyuşturdular

 

Fatih Mehmet Erdoğdu: Beynimizi uyuşturdular. Ne derlerse yapıyorduk. Ama darbe gecesi bize çok şey söylediler. Ama ben yapmadım. Vatanımın ve milletimin yanında oldum

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü suçlamasından 2. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan ve polislikten ihraç edilen Fatih Mehmet Erdoğdu, yapı ile 2012 yılında polis okulunda okurken F. G. İsimli arkadaşı tarafından tanıştığını söyledi. İstanbul’da polis okulunda eğitim aldığı sırada F. G.’nin bir cafede otururken isminin İlker olduğun söyleyen kişi ile buluştuğunu anlatan tutuksuz sanık Erdoğdu, daha sonra İlker’in cebinden bir kağıt çıkardığını ve polis okulundaki sınıf arkadaşlarının isimlerinin o liste de yer aldığını gördüğünü beyan etti. Erdoğdu, “F. G. İle cafede otururken İlker isimli biri geldi. Cebinde çıkardığı kağıtta bizim sınıf’taki erkeklerin isimlerinin tamamı vardı. Sınıfımız 30 kişi idi. Daha sonra sohbet ve toplantılar olacağını söylediler. Bende katılmak istediğimi söyledim ve katıldı. 30 kişilik sınıftan 20 kişi katıldı” dedi.

EV TOPLANTILARINA KATILDIM

Toplantıların 4’erli gruplardan oluştuğunu kendi grubu dışında kimseyi tanımadığını dile getiren Erdoğdu, “Ailemden ilk defa uzak kaldığım için bunlarla tanıştım ve beraber oldum. Toplantılara ve sohbetlere katıldım. Bizleri evlerde kahvaltılara veya piknikleri götürüyorlardı. Bende onlarla gittim. Okul zamanı kurban parası istediler. Fakat vermedim” dedi.

Afyonkarahisar’da göreve başladığında kendisine T. E isimli şahsın karşıladığını ve evinde 2 gün misafir olduğunu söyleyen sanık Fatih Mehmet Erdoğdu, daha sonra bekar evine çıktığını takma adını Halit olarak bildiği gerçek adı S. H. K. olan kişi ile irtibata geçtiğini dile getirdi. S. H. K.’nin sürekli olarak bekar evine gelip gittiğini belirterek, telefonuna Bylock’u da kuran kişi olduğunu hatırlatan Erdoğdu, ByLock’u bluetooth ile kurduğunu söyledi. Google Play’deki ‘Bylock’ ile bluetooth ile kurulan ByLock’un aynı olmadığını vurgulayan Erdoğdu, “Benim telefonuma şifreleme yöntemi ile kuruldu. ByLock’tan bana hadis ve yazılar geliyordu. Daha sonra bana ‘Eagle’ yüklediler. Oradan haberleştik” dedi.

YÜZDE 15 VEREN BİLE VARDI

Sohbet toplantılarından himmet ve burs istendiğini ve aylığından 315 TL her ay düzenli olarak verdiğini belirten Erdoğdu, “Ben aylığımın yüzde 10 veriyordum. Bekar polis arkadaşlar yüzde 5’ini. Müdür veya amirler yüzde 15’ini veriyordu. Bende belirli bir süre verdim. Ama ben Allah rızası için veriyordum” diye konuştu.

Grup olarak topladıklarında sayı olarak 4 veya 5 kişi olduklarını diğer grupları bilmediklerini anlatan Erdoğdu, şöyle konuştu: “Grup olarak sohbet ediyorduk ve en fazla 5 kişi idik. Diğer grupları bilmezdik ve soramazdık. Çünkü hiç aklımıza gelmezdi. Çünkü manevi olarak tehdit ediyorlardı. Sanki beynim uyuşmuştu ne derlerse onu yapıyordum. Bunlardan ayrıldıktan sonra beynim rahatladı.”

DİNİ DUYGULARIMIZI İSTİSMAR ETTİLER

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece kendisine Hüseyin isimli bir kişinin işe gitmemelerini, askeri görünce karşı koymamalarını ve silahlarını teslim etmemelerini söylediğini belirten Erdoğdu, buna rağmen darbeye karşı geldiğini ve görevinin başına gittiğini dile getirdi. “Amaçları darbeyi gerçekleştirmekti. Bunu çocuk olsa anlardı” diyen Erdoğdu, “Ben vatanının ve milletini seven birisiyim. Darbenin olduğu gece görevimin başında idim. Kesinlikle onların verdiği talimatı yerine getirmedim. Dini duygularımızı istismar ettiler. Çok pişmanım” dedi. Sanık Erdoğdu’nun savunmasının ardından mahkeme başkanlığı sanığın 1 yıl 10 ay 15 gün ceza vererek, hükmün geriye bırakılmasına karar verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum