phishing

Son Dakika….Dinar’da kafaları karıştıran anket

Son Dakika….Dinar’da kafaları karıştıran anket

Son Dakika….Dinar’da kafaları karıştıran anket
15 Kasım 2018 - 12:08 - Güncelleme: 16 Kasım 2018 - 04:49

 

 

Dinar ilçemizde 31 Mart yerel seçimlerinin nabzı tutulmaya başladı. Kimi Belediye Başkanı görmek istersiniz? Sorusuna Dinar haklılarından bazıları anketi dolduracak adayların isminin olduğu butona işaret koydular. Dinar Gündem Gazetesi’nden Tahsin Baytar ankete katılan vatandaşa mikrofonlarını uzattılar.

YÖNLENDİRME YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ankete katılan vatandaşlar ; Ak Parti’ye Dinar İlçesinde belediye başkan adaylığı için 5 başvuru oldu. Ama ankette sadece Ahmet Çetin’in isminin yazılı olması dikkat çekici ve manidardır. Ak Partinin Bu 5 adayının arasından hala belediye başkanı adayı belirlenmedi mi ? 5 aday adayı da bir birinden iyi neden sadece Ahmet Çetin’in isminin yazılı olduğu aklımıza bazı soru işaretlerini getiriyor anlamakta zorlanıyoruz” Dediler.

KORSAN ANKET Mİ ?

Dinar Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ilçemizde anket yapıyor.

Üniversite öğrencilerinin dediğine göre Öğrenci; Bilmedikleri bir şirket tarafından anketi yaptıklarını ve (MYO) Okul Müdürü Hayrettin Ertan’ın bilgisinin olduğunu okulda anketi nasıl yapacakları hakkında toplantı yapıldığını dile getirdiler. Öğrencilere bu anket çalışmalarında 60 TL ücret verileceğini de bildirdiler. Ankete Bolvadin ilçesinden İsmail isimli bir öğrencinin de katıldığı toplamda ilçede 13 kişilik guruplar halinde mahalleleri ve Pazar yeri gibi mahalle mahalle gezdiklerini ve vatandaşları anketi doldurmalarını rica ettiklerini bildirdiler.

ANKETİN GİDERLERİNİ KİM KARŞILADI ?

Dinar’da yapılan anketin parasını kimin yada kimlerin karşıladığı ise merak konusu. Yapılan anketin Dinar MYO ile olan bağlantısına ise anlam verilemedi. Anketi yapan öğrenciler için neden Dinar MYO da toplantı düzenlendiği ve öğrencilerin siyasetin içerisine neden çekildiği ise merak konusu oldu.

 

NEDEN 5 ADAYDAN BİRİ OLAN ÇETİN VE DİĞER PARTİ ADAYLARI

Dinar’da yapılan ankete katılan vatandaşlar 5 adaydan sadece Ahmet Çetin’in isminin açıklanmış ve kesin aday gösterilmiş gibi diğer siyasi partilerin adaylarının yanında sorulmuş olmasına ise bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Kimin neyi yapmak istediğinin anlaşılamadığını ifade eden dinarlılar ;” Bu bir normal anket değil. Ahmet Çetin Akparti Genel Merkezi tarafından resmen açıklanmamışken, sanki açıklanmış gibi diğer partilerin adaylarıyla bir yarışın içerisine sokuluyor gibi gösterilmesinin ne amacı olabilir?  Böyle bir entrika ve fırıldak kime ne sağlayabilir ? Biz bunu hala daha anlamış değiliz.” dediler.

 

 

ANKETİ AKPARTİ YAPTIRIYORSA AÇIKLASIN

Anketi yaptıranın ve parasını verenin önemli olduğunun altını da çizen Dinarlılar;” Anketi eğer Akparti yaptırıyorsa bilmek isteriz. İlçe başkanı çıksın açıklasın.

 

REKTÖRÜN DİNAR MYO’DA YAPILAN TOPLANTIDAN HABERİ VAR MI ?

Eğer Akparti yaptırmıyorsa bunun için bu anket için hangi mülki idare amirinden izin alınmış? Üniversite öğrenciler bu işin içerisine nasıl dahil edilmiş ve AKÜ’ ye bağlı Dinar MYO da buna ilişkin toplantı nasıl yapılmış? Bu soruların acilen cevaplandırılması gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum