phishing

Son Dakika Bolvadin MHP'den Bolgiysanla ilgili kafa karıştırıcı sorular

Son Dakika Bolvadin MHP'den Bolgiysanla ilgili kafa karıştırıcı sorular

Son Dakika Bolvadin MHP'den Bolgiysanla ilgili kafa karıştırıcı sorular
24 Haziran 2017 - 21:55

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolvadin İlçe Teşkilatı bir basın bildirisi yayınlayarak belediye yönetimini ve Bolvadin Belediyesinin iktisadi kuruluşu olan Bolgiysan A.Ş.'de yapılan icraatları ve uygulamaları eleştirdi.

MHP Bolvadin İlçe Başkanı Mustafa Türker imzası  ile basın kuruluşlarına gönderilen bildiride şu ifadelere yer verildi:

TOPLUM DEĞER YARGILARI AYAKLAR ALTINDADIR
Hakikat denilen insan yaşantısını düzenleyen Allah tarafından dikta edilen, toplum ve şuana kadar tüm toplumlar tarafından kabul görmüş doğruların kabulü hususunda yanlış yola sapan, yanlışa doğru kabul eden, yanlışta ısrar eden, yanlışa çıkarları gereği sessiz kalan toplumların örneklerini tarih de çok hatırlarız. Örneğin Lûd kavmi gibi yanlışta isyan eden her yapılanı doğru kabul eden çürümüş ve kokuşmuş  medeniyetler, memleketler bizim inanışımıza göre İslam’a göre helak olmuş ve cenabı Allah tarafından cezalandırılmışlardır. Dünyada, tüm kainatta gücü temsil eden tek bir varlık vardır O da Allah’tır. Dünya üzerinde görülen tüm geçici hayatların üzerinde tabiri ne olursa olsun hiçbir varlığın tutunduğu gözlenmemiştir. Allah tek güçtür, Allah tek hakimdir, Allah tek sorgulayıcıdır. Allah en adaletli olanıdır, Allah hüküm verenlerin en hayırlısıdır.

BASIN KENDİNİ SORGULAMALIDIR
Milliyetçi Hareket Partisi olarak memleket meselelerine kayıtsız kalmayacağımızı belirterek memleket meselelerini dillendiren kamuoyunun merak ettiği (BOLVADİN  BELEDİYESİ NE DURUMDA?) başka siyasi güç Bolvadin’de iktidarda iken yani BOLVADİN BELEDİYESİ  MHP yönetiminde iken tüm toplumun tüm basının merak ettiği BOLVADİN BELEDİYESİ VE BOLGİYSAN A.Ş.‘nin ne kadar borçlandırıldığı bütün halk ve özellikle basın tarafından merak edilip MHP'li belediye başkanı yerden yere vurulurken, MHP'li meclis üyeleri çeşitli suçlamalarla karşılaşırken şimdi hiçbir şey olmuyormuş gibi davranan iki yüzlü yüzeysel bu tutumu Allah‘a havale ediyoruz. Basının artık kendini sorgulaması gerektiğini düşünüyoruz.

MEMLEKETİN KAYNAKLARI ÇARÇUR EDİLMİŞ
Bolvadin yatırım konusunda ciddi yatırımlar ve  gerekli hizmetleri alamamış bir şehirdir. Yıllardır hizmet yapılıyormuş görüntüsü ile bu memleketin kaynakları çarçur edilmiş, yatırımların somut olarak gözlendiği tek alan, elit kesim yada çeşitli yandaşların ağırlandığı kaynağı kimin tarafından sağlandığı merak edilen içerisinde kul hakkı olduğuna inandığımız şaşalı iftar yemekleri yada bir takım zümrenin eş dost gibi ağırlanarak birkaç kişiyi ağırlamakta kullanılan festivaller Bolvadin’e hiçbir şey katmamıştır. Olduğu söylenen hizmetleri somut hale getirememişlerdir.

BELEDİYENİN BORÇ YAPISI BOLGİYSAN A.Ş.’NİN DURUMU NE OLACAKTIR?
Belediyemiz ege bölgesinin en borçlu belediyesidir. Bunu artık halk olarak kanıksadık. Bu AKP ve AKP’li belediye başkanının başarısıdır. Belediyenin bünyesinde bulunan ve halen memleketin kaynaklarının hovardaca kullanıldığı rutin hizmetlerin dahi ağır aksak ilerlediği bir Bolvadin faili savunmayan bir anlayışa sahip olmasına rağmen kredinin borçlanmasının ilahi yönden problem olmasına rağmen  faiz pazarlığında besmele ile başlayacak bir belediye anlayışı muhafazakar şuursuzluk örneği değil de nedir.


Belediye iştiraklerinden olan BOLGİYSAN A.Ş. kaplıcayı belli yıllarda belli yatırımlar yapmak şartıyla kiralamış hatta kaplıcamıza 5 yıldızlı bir otelin yapılacağı , şimdi ki dönemin belediye başkanı tarafından dillendirilmesine rağmen ortada halkımız tarafından gözlenen bir yatırım söz konusu mudur? BOLGİYSAN A.Ş. şuan yapmış olduğu hizmetlerden karı nedir? BOLGİYSAN A.Ş. ‘nin borçlandırılarak belediye faaliyetlerinde kullanılan kaynakta belediye başkanı yararlanmasına rağmen belediye başkanının kanuni sorumluluğu neden yoktur? Bazı BOLGİYSAN  çalışanlarının emekli olmasına ve SGK tarafından çalışmaları uygunsuz olmasına rağmen SGK tarafından, şahsa kesilen cezaların şirket bünyesinden karşılanması söz konusu mudur?  Şirket bünyesindeki araçların kiralık yada satın alma yoluyla olsun üzerilerinde neden en azından BOLGİYSAN A.Ş. ait olduklarına ait bir yazı yada RESMİ ARAÇTIR yazısı yoktur. Şirket bünyesinde özellikle inşaat alanında gözlenen faaliyetlerden kar elde edildiyse neden çarşıdaki üstelik merkezi yerde istasyon caddesindeki dükkan satılamamıştır? Şirket içerisinde belediye sosyal faaliyetlerinde kullanılan, bilgi evi diye nitelenen yerlerde çalıştığı gözlenen kişinin BOLGİYSAN A.S de maaşa bağlanması  hangi ahlaki ve hukuki kurallar içerisinde yapılmıştır?

MEVCUT KONUM OLARAK BELEDİYE VE BOLGİYSAN A.Ş KAYNAK PROBLEMİ HAT SAFHADADIR                                                       
Bir takım projelerin hayata geçirilmesi hususunda ileride israf edilmiş kaynakların mum ışığı ile aranacağı aşikardır. istasyon caddesi üzerindeki belli bir arsanın yüksek bir maliyette alınmasına alım ile ilgili fiyatın ne olduğu konusunda çeşitli spekülasyonlar vardır. Çevre temizliğinde hizmetler tam olarak yürütülmediği gözlenmektedir. Ana arterlerdeki birkaç yolun asfaltlanma yada yol düzenleme çalışması yapılmasına rağmen ara sokaklarda yol ve kaldırım çalışması olmadığı gibi kaldırımlardaki otlarla dahi mücadele edilmemekte, yama çalışmalarıyla yetinilen ara sokak yolları köstebek yuvası görünümündedir. Ciddi manada borçlandırılan şirketin borç yapısı ve projelere ayıracağı kaynakları, şirket tarafından atanan yöneticilerin keyfi plansız ve programsız uygulamaları, denetimsiz belediye başkanı tarafından şirket kaynaklarının kullandığı ama sorumlu olmadığı bir şirket anlayışı ile yine şirket tarafından çıkılan ihalelerde gerek şirket  yönetimi gerek şirket yöneticileri tarafından ihale alındığı söylentisine son vermek adına ihaleler ve şirket gelir gider tablosu açıklanacak mıdır? Yine Bolvadin belediyesinin borç yapısı ileride AFYONKARAHİSAR büyük şehir olacak  borçlar oraya devrolacak gibi FANTEZİ, FLU,ÜTOPİK söylemlerle halkı uyutmaya devam edecek midir? 

EGE BÖLGESİNİN EN BORÇLU BELEDİYESİNİN BÜTÇESİ NE DURUMDADIR?             
En borçlu belediye borçlanmaya devam mı etmektedir. İftiraya yada yapılan hizmetlerin önünü kesmek adına eleştiri maksadıyla yaklaşım içerisinde olmadığımızın bilinmesi gerekliliği hususu üzerinde duracak bilgi edinme hakkının T.C. Anayasası ve kanunlarıyla düzenlenmiştir. Bilgi edinme hakkının kimse tarafından engellenemeyeceği yine yasal çerçevelerde çizilmiştir. Bir muhalefet partisi M.H.P.’si olarak Bolvadin belediyesi veya her hangi bir karalama amacıyla değil kamuoyunun merak ettiği soruların cevaplanması istemiyle yine kamu oyu önünde şeffaf olarak belediye yönetiminden cevap bekliyoruz. cevap alamadığımız soruları tarafsız olduğunu iddia eden basında yer bulabildiğimiz kadar kamuoyuyla paylaşacağız… 

Mustafa TÜRKER
Milliyetçi Hareket Partisi
Bolvadin İlçe Başkanı       
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum