phishing

Son Dakika…..Bolvadin kaplıcalarında kalanlardan paralar tahsil edildiği halde fatura kesilmedi iddiası

Son Dakika…..Bolvadin kaplıcalarında kalanlardan paralar tahsil edildiği halde fatura kesilmedi iddiası

Son Dakika…..Bolvadin kaplıcalarında kalanlardan paralar tahsil edildiği halde fatura kesilmedi iddiası
03 Kasım 2018 - 13:01 - Güncelleme: 03 Kasım 2018 - 13:43

Fatih Kayacan yönetimindeki Bolvadin Belediyesi’nde iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Fatih Kayacan yönetimindeki Bolvadin Belediyesi kaplıcalarına ilişkin yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Metin Kocatürk isimli şahsın Bolvadin Belediyesi’nde kaplıca işletme müdürü olduğu dönemde yapılan iş ve işlemlerde SGK tarafından tespit edilen usulsüz iş ve işlemlere ilişkin olarak ceza kesildiği iddia edildi. Bir kamu kuruluşu olan belediye iştirakinde yaşanan SGK usulsüzlüğünün ne olduğu bilgisine ulaşılamazken buna ilişkin olarak belediye kaplıca işletmesine SGK tarafından yazılan cezanın da yüklü miktarda olduğu iddia edildi.

KAPLICADA KALANLARA FATURA KESİLMEDİ İDDİASI

Fatih Kayacan yönetimindeki Bolvadin Belediyesi’ne ait olan kaplıca işletmelerinde2017 yılında konaklayan bazı vatandaşlardan paraların tahsil edildiği halde fatura kesilmeyerek kayıt dışı kaldığı iddia edildi. Fatura kesilmeyerek kayıt dışı kaldığı iddia edilen konaklama bedelleri ile ilgili olarak tahsil edilen paraların ise ne olduğu merak konusu oldu.

SGK’DAN KESİLEN CEZA KAPATILDI MI?

SGK tarafından kesilen cezaların Kimin Tarafından Ödendiği İse Merak Konusu Oldu. Bolvadin Kamuoyunda konuşulan konuların başında bu cezaların kimin kusuru sonucu oluştuğu ve kesilen cezaların kusur sahibi tarafından karşılanması gerektiği yolunda. Ancak SGK tarafından kesilen cezada dönemin işletme müdürü Metin Kocatürk’ün bir kusurunun olup olmadığı ise halen gizemini koruyor. Eğer Müdür Metin Kocatürk’ün ihmali yada kusuru sonucu cezalar kesilmiş ise bu cezaların sorumlu sıfatıyla Müdür Kocatürk tarafından ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Bolvadinliler “hiç kimsenin ihmali yüzünden belediyenin yani bizim paralarımız çar çur edilemez” dediler. SGK tarafından kesilen cezanın ödenip ödenmediği ve kimin tarafından ödendiği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

YETKİLİLER GÖREVE

Fatih Kayacan yönetimindeki Bolvadin Belediyesi’ne ait kaplıca işletmesine SGK tarafından kesilen cezanın kimin tarafından ödendiği ve fatura edilmediği iddia edilen ve kayıt dışı kalmak suretiyle vergi kaybına neden olan işlemlerle alakalı olarak defterdarlık ve ilgili diğer kurumların görevlerinin gereklerini yapmaları için göreve davet ediyoruz.

Ayrıca fatura kesilmeden tahsil edildiği iddia edilen konaklama bedelleri ile alakalı paraların akıbetinin araştırılması için Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı ile Afyonkarahisar Valiliği’ni de göreve davet ediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum