phishing

Son Dakika Afyon'daki FETÖ soruşturması Denizli'ye uzandı

Son Dakika Afyon'daki FETÖ soruşturması Denizli'ye uzandı

Son Dakika Afyon'daki FETÖ soruşturması Denizli'ye uzandı
21 Haziran 2017 - 21:32 - Güncelleme: 21 Haziran 2017 - 21:53

Afyonkarahisar Cumhuriyetbaşsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ  soruşturması kapsamında aralarında Denizli İhracaatçılar Birliği (DENİB) Başkanı ve Türkiye İhracaatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Süleyman Kocasert'in de bulunduğu 6 işadamı, polis tarafından ev ve işyerlerinde arama yapılıp, gözaltına alındı.

Tim başkan vekili ve Denizli ihracatçılar birliği başkanı olan Süleyman Kocasert ile işadamları Mehmet Gören, Halil Karakaya, Ahmet Tokat, Fatih turgut  ve  Zeki  Erdemir'in,  Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları belirtildi. 

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Merkezefendi ilçesi Gerzele Mahallesi'ndeki evinde arama yapılan Kocasert,emniyete götürüldü.Dün rahatsızlanan Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen'i hastanede ziyaret ederken durumdan haberdar olup evine dönen Kocasert, gözaltına alındı.İş adamlarının ev ve iş yerinde aramaların yapıldığı, polis CD, hard disk ve dokümanlara el koydu. Kocasert'in evinden sonra tekstil ürünleri pazarlama şirketinde de arama yapıldığı bildirildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından Denizli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

 

DENİB'TEN AÇIKLAMA

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), gözaltına alınıp, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Faaliyetleri sonlandırılan bir dernek ile ilgili bilgi alma amaçlı olarak Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert'in ifadesine başvurulmuş olup, resmi işlemlerin ardından kendisi Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılmıştır" denildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum