phishing

Son Dakika Afyon'da yargılanan FETÖ'nün mahrem imamı kim çıktı

Son Dakika Afyon'da yargılanan FETÖ'nün mahrem imamı kim çıktı

Son Dakika Afyon'da yargılanan FETÖ'nün mahrem imamı kim çıktı
16 Eylül 2017 - 13:44 - Güncelleme: 16 Eylül 2017 - 14:15

Son Dakika Afyon'da yargılanan FETÖ'nün mahrem imamı kim çıktı ?

 

Afyonkarahisar 2.Ağır Ceza Mahkemesinde perşembe günü görülen FETÖ davalarında 25 kişi hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar 2.Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilen ve örgütün mahrem imamlar listesinde ismi bulunan ve mahrem imamlar davasında yargılanan Abdullah Selvi 12 aydır tutuklu bulunuyor.

Tutuklu sanık Abdullah Selvi,Silahlı terörö örgütüne üye olma ,dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından yargılanıyor.Selvi'nin iddianamesinde yeralan iddialara göre,2010 yılı KPSS sınavında sınav sorularını günler önecsinden temin etmek suretiyle bu sınavda yüksek başarı elde ederek memur olmak ve silahlı terör örgütüne üye olarak haksız kazanç elde etmek suçlamaları yer alıyor.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Selvi 2008 yılında üniversiteyi bitirerek sınavlara hazırlandığını iddia etti.2099 yılında yapılan sınavların zor olduğunu da iddia eden Selvi bu sınavda başarılı olamadığını da belirtti.2010 yılındaki sınava planlı çalışarak emeği ve yeteneği ile başarılı olduğunu ve kopya iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu iddia etti.

Sınavda ezbere ve hatırlamaya yönelik sorular olduğunu iddia eden Selvi'ye aynı sınada yüksek başarı elde eden iki kişiyle aynı bölgede telefon sinyali tespit edildiğinin hatırlatılması üzerine de bu şahısları tanımadığını iddia etti.

FETÖ elebaşının 2014 yılında bankaya destek talimatından sonra bankaya para yatırmadığını ve bankada birikimlerini değrlendirdiğini iddia eden Selvi,talimattan haberinin olmadığını ve haberinin olması durumunda bankanın önünden bile geçmeyeceğini ifade etti.2012 yılın Kamu hastaneleri birliğine bağlı Afyonkarahisar devlet hastanesi idari biriminde göreve başladığını anlatan selvi eğer devlete sızma girişimi olmadığını ve girişimi olsaydı daha iyi kadrolara atanabileceğini iddia etti.

Selvi'nin dünkü duruşmasına mazereti nedeniyle ÖSYM avukatı katılamazken Selvi'nin duruşması başka bir tarihe ertelendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum