phishing

Son Dakika :Afyon'da görülen FETÖ davasında yargılanan kadın suçu eşinin üzerine attı

Son Dakika :Afyon'da görülen FETÖ davasında yargılanan kadın suçu eşinin üzerine attı

Son Dakika :Afyon'da görülen FETÖ davasında yargılanan kadın suçu eşinin üzerine attı
19 Nisan 2018 - 02:26 - Güncelleme: 19 Nisan 2018 - 23:34

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçlamasıyla dün hakim karşına çıkan tutuklu sanık Havva Kaya, suçlamaları kabul etmeyerek, Eşi Ahmet Kaya’nın ByLock’u yüklediğini ve Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığını söyledi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılarak öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Havva Kaya, hakkında FETÖ Üyesi olmak, örgüte müzahir Aktif Sen’e ve Çağlayan Eğitimciler Derneğine Üyeliği, FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı iddia edildi.

 

ByLock kullanmadım

 

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Havva Kaya, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock programını kendisinin kullanmadığını ve eşi Ahmet Kaya’nın kullandığını söyledi. Eşi Ahmet Kaya’nın aynı suçtan ceza aldığını belirten Havva Kaya, “Eşim benim telefonuma bu programı yükledi. Ama ben kesinlikle kullanmadım” dedi.

 

Sendikaya eşim üye yaptırdı

 

FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabını kendisinin açtırmadığını belirten tutuklu sanık Havva Kaya, “Evin bütün bankacılık işlemlerini eşim yürütüyordu. Benim adıma da katılım hesabını eşim açtırmış, bende sonradan öğrendim. Yine Sendika ve Dernek Üyeliğine eşimin tenkitleri ile oldum. Çünkü Aktif Sen Başkanı eşimin okul müdürüydü. Çağlayan Eğitimciler Derneğine üyeliğimi eşim yaptı” dedi.

 

Duruşma ertelendi

 

Silahlı silahsız terör örgütüne üye olmadığını söyleyen tutuklu sanık Havva Kaya, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beratını talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Havva Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum