phishing

Son Dakika....Afyon'da görülen FETÖ davasında Mahrem İmamolmadığını iddia etti

Son Dakika....Afyon'da görülen FETÖ davasında Mahrem İmamolmadığını iddia etti

Son Dakika....Afyon'da görülen FETÖ davasında Mahrem İmamolmadığını iddia etti
19 Nisan 2018 - 02:33 - Güncelleme: 19 Nisan 2018 - 23:34

 

Fetullahçı Terör Örgütünün Mahrem yapılanmasında İmamı olduğu iddiası ile dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Bayram Avlukyarı, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

 

FETÖ Üyesi olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Bayram Avlukyarı hakkında, FETÖ Üyesi olmak ve 2007 yılından itibaren FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer aldığı, polis okulu öğrencilerine sohbet hocalığı yaptığı, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock ve Egale kullandığı, örgütün Türkiye’yi küçük ve büyük bölge olarak 5 bölgeye ayırdığı ve Afyonkarahisar’ın küçük bölge olarak Antalya’ya bağlı olduğu ve Mahrem Yapılanmasında Müdür Yardımcısı Zümre Başkanı olduğu iddia edildi.

 

18 aydır tutukluyum

 

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Bayram Avlukyarı, örgütün gizli ve haberleşme programı olan ByLock’u yüklemediğini ve kullanmadığını ifade etti. FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırmadığını belirten Avlukyarı, “Bankaya 1000 TL para yatırdım ve 100 TL şeklinde parça parça çekme işlemini gerçekleştirdim” dedi. 18 aydır tutuklu olduğunu mahkeme heyetinden tahliyesini talep eden tutuklu sanık Bayram Avlukyarı’nın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

 

Savunmasını hazırlayamamış!

 

Fetö’nün Jandarma yapılanması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan İl Jandarma Alay Komutanlığı eski İstihbarat Müdürü Muhammet Döşer dün hakim karşısına çıktı. 20 aydır tutuklu olduğunu söyleyen tutuklu sanık, “İddianame elime ulaştı. 1,5 aydır savunma için hazırlanıyorum. Savunma için süre istiyorum” dedi. Mahkeme Başkanı , “Bir buçuk aydır savunmanı hazırlayamadın mı?” diye sordu. Sanık, “Dosyadaki bazı belgeler tarafıma ulaşmadı. Bunun için süre istiyorum” dedi. Duruşmada tanık olarak ifade veren Ahmet Aşık ise emniyette verdiği ifadelerini inkar etti. Mahkeme heyeti sanığa savunma için süre verirken, tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ODAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum