phishing

Son Dakika....Afyon'da görülen FETÖ davasında ByLock itirafı

Son Dakika....Afyon'da görülen FETÖ davasında ByLock itirafı

Son Dakika....Afyon'da görülen FETÖ davasında ByLock itirafı
19 Nisan 2018 - 02:29 - Güncelleme: 19 Nisan 2018 - 23:34

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Osman Soydan dün hakim karşısına çıktı.

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Osman Soydan hakkında Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullandığı, FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya talimatla para yatırdığı, örgüte müzahir Aktif Sen’e Üye olduğu, hakkında soruşturma açılan ve tutuklu bulunanlar ile yurt dışına çıkış yaptığı iddia edildi.

 

Play Store’dan yükledik

 

Hakkındaki suçlamalar hakkında cevap veren tutuklu sanık Osman Soydan, Abdullah Temel’in yanına gittiğinde kendisine çay ikram ettiğini ve Ayet­-el Kürsi okuduğunu ifade etti. Abdullah Temel’den kendisine dini bilgiler ile ilgili bazı konularda bilgiler vermesini istediğini belirten tutuklu sanık Soydan, “Abdullah Temel bana Play Store’dan program indirdi ve gizli olduğunu buradan mesaj olarak atacağını söyledi. Bende kabul ettim” dedi.

 

Ülke, tarih ve kapasite mesajları atılmış

 

Tutuklu sanık Osman Soydan, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock’u Abdullah Temel’in yüklediğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Bunları neden soruşturma aşamasında söylemedin ve anlatmadın. Ancak Abdullah Temel Etkin Pişmanlıktan yararlanınca sende konuşmak istedin. ByLock’ta ülke, tarih, kapasite gibi mesajlar gelmiş bunlar neler?” diyerek tepki gösterdi.

Talimatla para yatırmadım

FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırdığı yönündeki suçlamalara cevap veren tutuklu sanık Osman Soydan, “Hemen hemen bütün bankalar ile çalışıyorum. Ben kesinlikle birisinden talimat alarak para yatırmadım. Aktif Sen’e üyeliğim ile ilgili iddia ise, evet Aktif Sen’e üyeliğim var. Daha önce başka bir sendika’ya üyeydim. İstifa edince Aktif Sen’e üye oldum.” diye konuştu.

 

Abdullah Temel’in dinlenmesini istedi

 

Sohbet toplantılarına katıldığı yönündeki suçlamaya ise cevap veren tutuklu sanık Osman Soydan, “Abdullah Temel aynı zamanda kurs hocasıydı. Kendisi kurs verdiği için Erkmen’de bulunan yerine ve köyde bulunan kurslara katıldım. Kurslarda çam fidanı ile ilgili eğitimler veriyordu. Bende bu eğitimlere katıldım. Yurt dışına ise, Avrupa projesi kapsamında İspanya’ya gidildi ve herhangi bir şekilde ücret ödenmedi.” diyerek mahkeme heyetinden Abdullah Temel’in dinlenmesi talebinde bulunarak tahliyesini istedi.

 

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi

 

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Osman Soydan’ın talebinin kabul edilerek, Abdullah Temel’in dinlenmesini ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini mahkeme heyetinden talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Osman Soydan’ın tutukluluk halinin devamına, önümüzdeki celse Abdullah Temel’in dinlenmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum