phishing

Son Dakika Afyonda görülen FETÖ davalarında AKÜ Nöroloji anabilim dalı başkanının eşi beraat etti

Son Dakika Afyonda görülen FETÖ davalarında AKÜ Nöroloji anabilim dalı başkanının eşi beraat etti

Son Dakika Afyonda görülen FETÖ davalarında AKÜ Nöroloji anabilim dalı başkanının eşi beraat etti
10 Kasım 2017 - 18:39 - Güncelleme: 10 Kasım 2017 - 19:33

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza mahkemesinde dün öğleden sonrada devam eden FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından 12 sanığın yargılanmasına devam edildi. Haklarındaki suçlamaları ve iddiaları kabul etmeyen sanıklar, berat ve tahliyelerini istedi. 

PROF. DR. YAMAN EŞİ İLE BİRLİKTE YARGILANDI

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) Nöroloji Anabilim dalı başkanı iken mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Prof. Dr. Mehmet Yaman, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçundan dün eşi tutuksuz sanık Ufuk Atasoy Yaman ile birlikte hakim karşısına çıktı. Sanık avukatlarının mahkeme savcısının mütalaasına karşı savunma yaptı. 

BENİM YAŞANTIM BUNLARLA ZIT

Daha sonra mahkeme başkanı tutuksuz sanık Ufuk Atasoy Yaman’a karar öncesi son sözlerini sordu. Banka Asya’ya talimat üzerine para yatırmadığını para yatırıp yatırılmayacağına eşinin karar verdiğini söyleyen tutuksuz sanık Ufuk Atasoy Yaman, yetiştiği kültür ortamının ve yaşantısının FETÖ yapısı ile zıt olduğunu dile getirdi. Tutuksuz sanık Ufuk Atasoy Yaman suçlamaları kabul etmeyerek beratini talep etti.

BU YAPI İLE HİÇ BİR ALAKAM YOK

Eşi tutuksuz sanık Ufuk Atasoy Yaman’ın ardından duruşmada konuşan tutuklu sanık Mehmet Yaman ise Banka Asya’ya dışarıdan para yatırma işlemi yapmadıklarını, daha önceki bin gram altın hesabından 500 gramı bozdurarak Türk lirasına çevirdiklerini anlattı. Yapılan bu işlemden eşinin haberi olmadığını dile getiren Yaman, suçsuz olduğunu ve bu yapı ile hiçbir alakasının bulunmadığını ifade etti. Sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti tutuksuz sanık Ufuk Atasoy Yaman’ın beratine ve tutuklu sanık Mehmet Yaman’a da 11 yıl 3 ay ceza verdi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum