phishing

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında sanık Bank Asya’yı 1. Lige çıkardı

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında sanık Bank Asya’yı 1. Lige çıkardı

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında sanık Bank Asya’yı 1. Lige çıkardı
10 Kasım 2018 - 17:36

 

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda 2’si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 2 sanığın cezalarının hükmünün açıklanması ise geriye bırakıldı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda mahkeme heyeti oybirliği ile 7 sanığın 13 yıl 2 ay 22 hapis cezasıyla cezalandırılmasına 2 sanığın ise beraatına hükmetti .

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda FETÖ Silahlı Terör örgütüne üye Olma, örgüte Bilerek ve isteyerek Yardım Etme, örgütün Mahrem Yapılanmasında Yer Alma suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan toplam 21 sanığın davaları görüldü.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda Savunması alınan sanık Mehmet Altıparmak Aktif Eğitim Sen'den önce başkaca sendikalara üye olduğunu, Tarih Öğretmeni olarak Kıbrıs gezisine tarihi ve turistik yerleri görme amacıyla gittiğini söyledi.

Altıparmak, Bank Asya'da 2009 yılından itibaren hesabı olduğunu, konut kredisi çektiğini kaydetti. Altıparmak'ın duruşmasında mahkemenin hakkında hüküm verdiği A.B tanık olarak dinlenildi. Tanık A.B, sanığı Kıbrıs gezisinde havaalanına indiğinde gördüğünü, örgüt durumu hakkında bilgisi ve görgüsü olmadığını söyledi. A.B gezi ortamında örgütsel anlamda bir sohbet toplantısı yapılmadığını sözlerine ekledi.

iddia makamı Mehmet Altıparmak'ın eyleminin örgüt hiyerarşisine dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme kapsamında olduğu kanaatiyle sanığın cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Mütalaaya karşı söz alan Altıparmak, "Aktif Eğitim Sen 'e üyelik ve Bank Asya'da ki hesabım yüzünden yargılanacağımı bilsem kesinlikle bunları yapmazdım. Bank Asya o günlerde birinci ligde idi" dedi. Sanığın duruşması Ocak ayı sonunda görülecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum