phishing

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında ceza yağdı

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında ceza yağdı

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında ceza yağdı
09 Aralık 2018 - 17:54

 

 

 

FETÖ yargılamaları kapsamında dün Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi  4 sanığın cezalandırılmasına, 2 sanığın beraatına, 1 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti. Mahkemeden üç celse boyunca mazeret beyan etmeden duruşmaya katılmayıp savunması alınamayan ve adli kontrol şartını ihlal eden bir sanık için yakalama kararı çıktı

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütüne Yardım suçlaması ile haklarında kamu davası açılan sanıkların davaları görüldü.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde toplam 22 sanığın duruşması yapıldı.20 sanık tutuksuz yargılanırken 2 sanık ise tutuklu olarak yargılandı. Tutuksuz yargılanan Sanıklar; İsmet Koç, Ali Meriç, Selahattin Çimen, Sümeyra Yasan, Mustafa Üreten, Refik Topal, Bayram Aksu, Bekir Özkara, Mustafa Kocabaş, Mücahit Baylan, Suna Sarıdaş, Emin Yazar, Emre Çalışkan, Hasan Murat Koyun, Fatma Cantaş, İsmail Yıldız, Ercan Sayit, Hasan Coşkun, Ekrem Soysaç, Muhammed Selvi'nin yargılamaları tutuksuz gerçekleştirildi. Seyithan-Sümeyye Nazlı Biçer çifti de duruşmada tutuklu olarak hâkim karşısına çıktı.

Üzerlerine atılı Silahlı Terör Örgütüne Yardım suçlaması sabit görülen sanıklar Bayram Aksu'ya 3 yıl 1 ay 15 gün, Emre Çalışkan'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Mahkeme İsmet Koç ile İsmail Yıldız'ın üzerlerine atılı suçtan mahkûmiyetlerine yeterli her türlü şüpheden uzak, yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı için beraatlarına hükmetti. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden Mustafa Kocabaş'a 1 yıl. 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Yargılaması tutuklu devam eden Sümeyye Nazlı Biçer'in yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklindeki adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar veren mahkeme; Üç celse boyunca mazeretsiz mahkemede hazır olmayıp savunması alınamayan ve imza yükümlüğü şeklinde ki adli kontrolünü ihlal eden sanık Ekrem Soysaç için yakalama kararı verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum