phishing

Son Dakika : Afyon’da görülen FETÖ davasında Büyük Bölge Talebe mesulü etkin pişmanlıktan yararlandı

Son Dakika : Afyon’da görülen FETÖ davasında Büyük Bölge Talebe mesulü etkin pişmanlıktan yararlandı

Son Dakika : Afyon’da görülen FETÖ davasında Büyük Bölge Talebe mesulü etkin pişmanlıktan yararlandı
18 Şubat 2018 - 21:22 - Güncelleme: 18 Şubat 2018 - 23:00

FETÖ soruşturması kapsamında etkin pişmalık hükümlerinden yararlanan örgütün büyük bölge talebe mesulü Aziz Basmacı örgüt içerisinde ev ağabeyliğinden büyük bölge talebe mesullüğüne giden FETÖ kariyerini itiraf etti.

Afyonkarahisar 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargılanan Basmacı etkin pişmanlık hükümlerinden yrarlanarak örgüt ile ilgili bildiklerini mahkemede tek tek anlattı.

Basmacı FETÖ örgütüyle ilk tanışmasının dersanede olduğunu sonrasında da örgütün ev ağabeyliğine yükseldiğini ve 6 tane evden sorumlu olduğunu anlattı.FETÖ deki kariyer basamaklarına bölge talebe mesullüğü ve büyük bölge tale mesullüğü ile devam ettiğini anlatan Basmacı 18 evden sorumlu olduğunu ve 80 civarında öğrencinin olduğunu ifade etti.

Kendisinin de üstünde örgütün yetkililerinin olduğunu ve en yükseğinin eğitim danışmanları olduğunu anlatan basmacı son sözün danışmanlarda olduğunu ifade etti.kendisinin büyük bölge talebe mesulü olduğu dönemde örgütün Afyon il imamının Setithan Biçer olduğunu da anlatan Basmacı örgüt elebaşısının talimatından sonra örgüütn bankasına para yatırdığını itiraf etti.

Basmacı örgütün elemanlarını nasıl asgari ücrete çalıştırdığını da anlatarak  yaptığı iş için örgütten asgari ücretin az üzerinde maaş aldığını ifade etti.2014 yılına kadar Afyon merkezde örgüte çalıştığını daha sonra ise örgütün üst düzey ağabeyleriyle ters düştüğü için 2014 yılı mart ayında Emirdağ’a sürgüne gönderildiğini iddia etti.

Basmacı iafdesinin ardın son sözlerinin sorulması üzerine pişman olduğunu ve örgüt olduğunu bilse bunların içerisinde yer almayacağını ve beraatını ile birlikte tahliyesini talep etti.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti aranın ardından Basmacı’ya 1 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası ile birlikte tahliyesine karar verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum