phishing

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında Bank Asya’ya yatan kefen parası ölmeden çekilmiş

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında Bank Asya’ya yatan kefen parası ölmeden çekilmiş

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında Bank Asya’ya yatan kefen parası ölmeden çekilmiş
10 Kasım 2018 - 17:33 - Güncelleme: 10 Kasım 2018 - 17:37

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda 2’si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 2 sanığın cezalarının hükmünün açıklanması ise geriye bırakıldı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda mahkeme heyeti oybirliği ile 7 sanığın 13 yıl 2 ay 22 hapis cezasıyla cezalandırılmasına 2 sanığın ise beraatına hükmetti .

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda FETÖ Silahlı Terör örgütüne üye Olma, örgüte Bilerek ve isteyerek Yardım Etme, örgütün Mahrem Yapılanmasında Yer Alma suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan toplam 21 sanığın davaları görüldü.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda, Zekeriyya Duman'ın karar celsesinde dinlenilen tanık S.B, sanığı tanımadığını Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunmak için gittiği oteldeki salonda görmediği şeklinde ifade verdi. Sanık Duman da tanık S.B'yi tanımadığını kaydetti. Mahkeme heyetinden bir hâkimin, sanığa verdiği ifadesindeki annesinin Bank Asya’ya yatırdığı kefen parasının neden ölmeden çekildiğini sorması üzerine, sanık annesinin isteği doğrultusunda işlem yaptığını iddia etti.

iddia makamının sanığın örgüte bilerek ve isteyerek yardım suçundan cezalandırılması mütalaası ardından Duman, Örgütle alakasının olmadığını, Parayı Bank Asya'ya annesinin kefen parası için yatırdıklarını ve kendisinin bylock programı kullanmadığını , çocuklarının ise örgütün dershane ve okuluna gitmediğini iddia etmesi üzerine Mahkeme Başkanı sanığa, Söylediklerinin olması durumunda Silahlı Terör Örgütüne Üyelikten cezalandırılmasının talep edileceğini ifade etti.

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Zekeriyya Duman, Suçlu olmadığını ve Ülkesini ve devletini sevdiğini, Mahkemenin adaletine güvendiğini belirterek beraatini talep etti. Duman 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum