phishing

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında 7 sanık çeşitli cezalara çarptırıldı

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında 7 sanık çeşitli cezalara çarptırıldı

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında 7 sanık çeşitli cezalara çarptırıldı
10 Kasım 2018 - 17:35

 

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda 2’si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 2 sanığın cezalarının hükmünün açıklanması ise geriye bırakıldı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda mahkeme heyeti oybirliği ile 7 sanığın 13 yıl 2 ay 22 hapis cezasıyla cezalandırılmasına 2 sanığın ise beraatına hükmetti .

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda FETÖ Silahlı Terör örgütüne üye Olma, örgüte Bilerek ve isteyerek Yardım Etme, örgütün Mahrem Yapılanmasında Yer Alma suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan toplam 21 sanığın davaları görüldü.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalarda Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul eden sanıklar 5 yıllık denetim süresi içerisinde kasıtlı bir suç işlemedikleri ve yükümlülüklere uygun davrandıkları takdirde haklarındaki ceza kararı kalkacak. Ancak bu süreçte kasıtlı bir suç işlenmesi durumunda önceki ceza ile birlikte işlenen suçun cezası da infaz edilecek.

Örgüt hiyerarşisinde yer almamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme suçu sabit görülen sanıklara da ceza verildi. Zekeriyya Duman'a 2 yıl 1 ay, Yunus Emre Saçlık'a 2 yıl 1 ay, Osman Gürpınar'a 2 yıl 1 ay, Musa Gündüz , Ali Yarıkkaya'ya 3 yıl 1 ay 15 gün, Emre Güzel 1 yıl 10 ay 15 gün ve Ayşegül Arslan’a, 1 yıl 11 ay 22 gün hapis cezası verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum