phishing

Solak;” 80 bölüm 135 programda 48 bin öğrenci”

Solak;” 80 bölüm 135 programda 48 bin öğrenci”

Solak;” 80 bölüm 135 programda 48 bin öğrenci”
01 Kasım 2016 - 16:40

 

 

Solak;” 80 bölüm 135 programda 48 bin öğrenci”

 

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise AKÜ’nün kaliteye ve bilgiye daylı bir öğrenme ortamı sunan geleceğin ideal üniversitesi olmak için var gücüyle çalıştığını söyledi. Solak, “AKÜ, kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, çağdaş dünya ile entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, yeniliklere birinci derecede önem veren, aktarmacılığa değil inşa ve senteze dönük öğrenme metotlarını benimseyen, proje tabanlı araştırmalarla inovasyon ve patent üretmeyi hedefleyen, yaşayarak öğrenme ve sürekli eğitim tekniklerini etkin kılabilen, dinamik ve etkileşimli sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olması için var gücüyle çalışmaktadır” dedi.

 

Solak, AKÜ ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

 

“Üniversitemiz içinde bulunduğumuz akademik yılında aktif 13 fakülte 3 enstitü 1 devlet konservatuvarı 4 yüksekokul ve 15 meslek yüksekokulunda toplam 80 bölüm ve 135 programda 48 bin 685 kayıtlı öğrenci ile eğitim öğretimine devam etmektedir. Ayrıca 43 farklı ülkeden 492 yabancı öğrencimiz öğrenimine devam etmektedir. Yine üniversitemizde halen 100’ü profesör 140’ı doçent 322’si yardımcı doçent olmak üzere bin 340 dolayında akademik ve 948 idari personel görev yapmaktadır. Üniversitelerin gelecekteki vizyonu uluslararasılaşma niteliğine göre belirlenecektir. Bu niteliği dikkate alan üniversitemizde bazı programlar dikkatli bir şekilde uygulanmaktadır. Bunlar erasmus ve Mevlana programlarıdır.  Erasmus Plus değişim programında yurt dışından 146 farklı üniversite ile ikili anlaşma, Mevlana programında ise 21 üniversite ile protokol imzalanmış durumdadır.”

 

3 milyon elektronik kitap ve 56 bin dergiye anlık erişim imkanı

 

Solak konuşmasında üniversite öğrencilerine ve personeline 3 milyon elektronik olmak üzere 146 bin kitaba erişim imkanı sunulduğunu belirterek, AKÜ yönetimi olarak öğrencilerin entelektüel birikimlerini geliştirecek ve toplumsal yaşama katkı sağlayacak faaliyetleri desteklediklerini de sözlerine ekledi.

 

Solak şu bilgileri paylaştı:

 

“Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi ile Tıp Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Bolvadin Külliyemizdeki kütüphanelerde toplam 146 bin kitaba ulaştık, 3 milyonu aşkın elektronik kitaba ve 56 bin dergiye anında ücretsiz ulaşabiliyoruz. Öğrencilerimizin entelektüel birikimlerini geliştirecek ve toplumsal yaşama katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemekteyiz. Sosyal aktivitelerini zenginleştirmekteyiz. Bu çerçevede öğrenci kulüplerimizin etkinliklerini daha verimli hale getirmekteyiz. Üniversite yönetimi olarak sanat, kültür, bilim ve spor alanlarında daha iyi daha verimli çalışmalara imza atmak ve üniversitemizi daha ileri düzeye getirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum