phishing

Sizden iyi vatandaş olmanızı bekliyoruz

Sizden iyi vatandaş olmanızı bekliyoruz

Sizden iyi vatandaş olmanızı bekliyoruz
22 Eylül 2017 - 22:13

 

Sizden iyi vatandaş

olmanızı bekliyoruz

 

 

 

Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen çocuklarla buluştu, onlara seslendi: Her birinizden o kadar çok umudumuz var ki, o kadar çok ümitliyiz ki. Doktor, mühendis, iyi bir bilgisayarcı, yazılımcı, iyi bir öğretmen ve vatandaş olmanızı istiyoruz

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afyonkarahisar’da termal bir otelde düzenlenen "Bi̇z Anadoluyuz" projesi kapsamında, kentte misafir edilen çocuklarla bir araya geldi. Soylu, projenin İçişleri Bakanlığınca koordine edildiğini anımsatarak, bunun Doğu ve Güneydoğu'da 21 il ile ülkenin diğer 21 ili arasında, yaklaşık 50 bin öğrencinin karşılıklı ziyaretini öngören bir kardeşlik projesi olduğunu vurguladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz Anadoluyuz" projesinin amacının Anadolu'yu tanıtmak olduğunu belirterek, "Biz istiyoruz ki Siirtli bir evladımız Çanakkale şehitliğini görsün, Diyarbakırlı, Kastamonulu, Bitlisli, Antalyalı, Tekirdağlı, İzmirli ve onlarla beraber Şamlı, Halepli ve Bağdatlı atalarının nasıl yan yana çarpıştıklarını görsün” dedi.

ÜLKEDE İYİ ŞEYLER DAHA FAZLA OLUYOR

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen öğrencilere hitap etti. Soylu, duygularını salondaki öğrencilerle paylaştı, bazen televizyonlarda arka arkaya tatsız haberler izlediklerini, "Ülkede hep kötü şeyler mi oluyor" diye biraz moral bozukluğu yaşandığını anımsattı.

Bakan Soylu, Türkiye'de zaman zaman bu duyguların yaşandığına dikkati çekerek, "Ama biliniz ki öyle değildir. O hadiseler, rutinin dışındaki işler olduğu için haber olurlar. Aslında ülkede iyi işlerin sayısı, bizi üzen olayların sayısından her zaman kat kat fazladır. Bugün buradaki hadise, bu olay, salonun anlattıkları ve tarif ettikleri, kucaklaşma, bu iyi işlerden sadece bir tanesidir” diye konuştu.

FARKLILIKLARIMIZ, HEPSİ BİZİM MEDENİYETİMİZ

Türk medeniyetinin ulu bir çınar olduğunun altını çizen Soylu, şöyle devam etti:

"Büyük bir medeniyetiz. Medeniyet ne demektir; kültür, inanç, değer, tarih, insan ve birikmişlerimiz. Acılarımız, sevinçlerimiz, kazandıklarımız ve kaybettiklerimiz... Ailelerimiz, edebiyatımız ve sanatımız. Farklılıklarımız, hepsi bizim medeniyetimiz. Kimisi bu tarafa doğru gitmiş, kimisi yukarı doğru çıkmış ama hepsi aynı gövdeye bağlı. Ama kökleri derinde ulu bir çınar. Göğe doğru uzanmış, öz güveni yüksek, altındaki herkese eminlik veren, güven veren bir ulu çınar. Bizim medeniyetimiz; Tunceli, Trabzon, Artvin, Edirne, Afyonkarahisar, Antalya, Çanakkale ve Eskişehir'e, medeniyetimiz, binlerce yıl önce geldiğimiz Moğol steplerinden, her birinden kendisine güç bulmuş bir medeniyet. Bizim medeniyetimiz, sadece biriktirmemiş, hep sınavda olmuş. Aynen sizin imtihanlarınız gibi. Etrafımızdaki coğrafyada kah yangın olmuş, mazlumlara, insanlara hak etmedikleri davranışlarda bulunmuşlar. Bizim medeniyetimiz kapısını açmış. Güven sağlamış. 'Merak etmeyin, bu büyük çınarın altında size de yer ve huzur var' demiş”

Soylu, dönem dönem bazı odakların bu güçten rahatsız olduğunu vurgulayarak, ayırmaya çalışılan milleti bu ulu çınarın gövdesiyle bir arada tuttuğunu dile getirdi.

DÜNYANIN İYİLİĞE İHTİYACI VAR

Parçası olmaktan onur duyduğu büyük milletin, Çanakkale'de ve 15 Temmuz'da üstün anlayışı ortaya koyduğuna işaret eden İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Büyük medeniyetin parçalarıyız. Bu medeniyetin içinde; İbni Sina, Mevlana, Hacı Bektaşı Veli, Pir Sultan Abdal, Akşemsettin, Osman Gazi, Orhan Gazi var. Bizim medeniyetimiz büyük bir medeniyettir. Gövdesiyle bizi bir arada tutan ulu çınar bize sadece huzur vermiyor. Aslında onu uzaktan fark eden, gören bütün insanlığa güven veriyor. Sadece kendi bulunduğu alanı serinletmiyor, emin yapmıyor. Bu medeniyet aslında bütün coğrafyaya, dünyaya bu zenginliği aktarmaya çalışıyor. Onun için her birinizden o kadar çok umudumuz var ki, o kadar çok ümitliyiz ki. Doktor, mühendis, iyi bir bilgisayarcı, yazılımcı, iyi bir öğretmen ve vatandaş olmanızı istiyoruz. Medeniyetimize, inancımıza, kültürümüze ve değerlerimize, en önemlisi birbirinize sadakatle bağlı olmanızı istiyoruz. Bütün arzumuz bu. Bunun için çalışıyoruz. Gece 3'ü, 4'ü ve 5'i demiyoruz. Tayyip Erdoğan amcanız ve Binali Yıldırım amcanız bunun için çalışıyor. Dünyanın iyiliğe ihtiyacı var, esas bunun karşılanması gerekir. Bizim medeniyetimiz iyilik medeniyetidir. Bunu ve bu üstünlüğümüzü ortadan kaldırabilmek için neler yapıyorlar. Tarihimizi unutturmaya çalışıyorlar”

PROJEMİZİN AMACI ANADOLUYU TANITMAK

Soylu, amaçlarının ülkenin doğusu ve batısı arasında çocukların kaynaşmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Projemizin amacı Anadolu'yu tanıtmak. Sadece kitapta okumalarını değil bizzat yerinde görmelerini sağlamaktır. Biz istiyoruz ki; Siirtli bir evladımız Çanakkale şehitliğini görsün, Diyarbakırlı, Kastamonulu, Bitlisli, Antalyalı, Tekirdağlı, İzmirli ve onlarla beraber Şamlı, Halepli ve Bağdatlı atalarının nasıl yan yana çarpıştıklarını görsün.

Günümüzdeki gençlerin durumunun geçmişe göre çok daha iyi olduğunu aktaran Soylu, gençlere şöyle seslendi:  

“Dünyanın en önemli coğrafyası üzerinde bulunuyoruz. Üzerinde bulunduğumuz topraklar tarih boyunca mücadele ve savaşlara sahne oldu. Biz batıyla doğuyu birleştiren bir yolun üzerindeyiz. İşte size böyle bir yer emanet ediyoruz. Bunun kıymetini hem çok çalışarak hem de kendimizi yetiştirerek anlamalıyız.”(Kurtuluş/AA)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum