phishing

“Seviye ve Süleyman” bir kitap değil bir hakikat!

“Seviye ve Süleyman” bir kitap değil bir hakikat!

“Seviye ve Süleyman” bir kitap değil bir hakikat!
23 Nisan 2018 - 00:33

Gazeteci- yazar Nail Azbay’ın 3’ncü kitabı olan “Süleyman ile Seviye” AZ yayınlarından önceki gün çıktı. Azbay kitabı hakkında: “Bu kitap sadece bir kitap değildir. Bu bir hakikattir. Yaşanmıştır ve de gerçektir. Bu eserde beslendiğim kaynak bizzat annem Seviye Hanım’dır. Bu kitap aslında bütün Anadolu kadınının özetidir. Bu eserde Anadolu kadınının çilesini, umudunu, aşkını ve umudunu soluyacaksınız. ”

AZ yayınlarından önceki günlerde çıkan “Seviye ve Süleyman” okuyucu ile buluştu. ATV ve A Haber Televizyonlarının Bölge Temsilcisi ve Türkeli Gazetesi yazarı olan Nail Azbay’ın kaleme aldığı bu eser, yaşanmış bir hikayeyi okuyucuların önüne seriyor.

ANNEMDEN BESLENDİM

Yazar Nail Azbay, eserini şu ifadelerle tanımlıyor: “Ben bu eseri kalemi alırken uzaklara gitmedim. En yakınıma baktım. Annem Seviye Hanım’ı dinledim. O anlattı, ben dinledim. Aslında bu kitap benim sesim değildir. Bu kitap annem nezdinde bütün Anadolu kadınlarının ortak sesidir. Bu eserde yer alan hikaye aslında bir hikaye değildir. Bir hakikattir. Yaşanmıştır ve de gerçektir. ”

ANNEM ANADOLU KADINININ ORTAK SESİ OLMUŞTU

Eserin nasıl ortaya çıktığı hakkında da bilgiler veren Azbay: “Annem zaman zaman bana yaşadıklarını anlatırdı. Önceleri onu dinler gibi yapar fakat dinlemezdim. Bir gün dinlemeye başladım. Ve annemin anlattıkları karşısında şaşkına döndüm. Çünkü annem bana yalnızca kendini anlatmıyordu. Bütün Anadolu kadınının çilesini, umudunu, acısını ve aşkını anlatıyordu. Annemin ağzından dökülenler sadece kendi hikayesi değildi. O bütün Anadolu kadınının ortak sesi olmuştu. Benim o dakikadan sonra tek yaptığım şey not almak oldu. Ve “Süleyman ile Seviye” doğdu. ”

ANNEMİ BABAMLA BULUŞTURDUM

Anne ve babasını bu kitapta buluşturarak ahde vefa borcunu ödemeye çalıştığını söyleyen Azbay: “Eserin bir diğer özelliği de bu kitap sayesinde ben annem ve babamı bir kitap sayfasında buluşturmuş oluyorum. Kitaptaki “Süleyman” ibaresi babamı ifade ediyor. Ben babamı 9 yaşımdayken kaybetmiştim. Sadece onu kaybeden ben değildim. Annemdi. Benden çok acı çeken biri varsa oydu. Ben bu eserle annemi ve babamı ölümsüz kılmaya çalıştım. Dünya var oldukça, kitaplar yaşadıkça onlar bu kitabın arasında nefes almaya devam edecek.” dedi

KENDİ SESİNİZİ DUYACAĞINIZ BİR KİTAP

Eserde yaşanan hikayenin halen farklı şehirlerin farklı sokaklarında yaşandığına dikkat çeken Azbay sözlerini şöyle tamamladı: “Onun anlattıkları, yaşadıkları bugün hala farklı şehirlerin farklı sokaklarında farklı bedenler tarafından bizzat yaşanmaktadır. Bu yüzden kitabın sayfalarını çevirdiğinizde başkasını değil kendinizi bulacaksınız. Sizleri “Seviye ile Süleyman’ın dünyasına davet ediyorum. Ben bu kitapta annem nezdinde bütün Anadolu kadınlarının sesini haykırmaya çalışıyorum. Ey Anadolu kadını! Seni kendi sesini duymaya davet ediyorum.”

KİTABIN KAPAĞINDA NAKİLCİOĞLU İMZASI

Kitabın kapağında yer alan resimde de kadın eli olduğunu söyleyen Azbay: “Kitabın içerisinde olduğu kadar kapağında da bir kadın eli var. Kapak resminde Afyonkarahisarlı Ressam Başak Nakilcioğlu’nun imzası var. Onun hayal dünyasından dökülenler yer alıyor kitabın kapağında. Başak Hanım sadece Afyonkarahisar için değil ülkemiz için bir kazanım.” dedi

SEÇKİN KİTAPÇILARDA

Roman türünde olan bu eser, bugünden itibaren tüm seçkin kitapçıların raflarında yer almaya başlayacak. Kitapyurdu, idefix, D&R, PTTKitap gibi seçkin internet platformlarının yanında Afyonkarahisar’ da da Sinada Kitapevi, Medrese, Kocatepe Kitap ve D&R marketlerde “Süleyman ile Seviye”adlı eser ulaşmak mümkün.

YORUMLAR

  • 0 Yorum