phishing

Serteser, Afyon’un Sorun Ve Çözüm Önerilerini Cumhurbaşkanımız’a İletti

Serteser, Afyon’un Sorun Ve Çözüm Önerilerini Cumhurbaşkanımız’a İletti

Serteser, Afyon’un Sorun Ve Çözüm Önerilerini Cumhurbaşkanımız’a İletti
19 Aralık 2018 - 15:42 - Güncelleme: 20 Aralık 2018 - 06:39

 

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 10. Ticaret ve Sanayi Şûrası’na katıldı. Serteser, Afyonkarahisar ile ilgili 5 sorunu ve çözüm önerisini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 10. Ticaret ve Sanayi Şûrası, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu.

 

HİSARCIKLIOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu açılış konuşması yaptı. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanım; Hükümetimiz’in istihdamı, ticareti ve sanayiyi destekleyen adımları, her kesime dokunan müjdeleri, iş dünyasının moralini ve şevkini artırdı. Şûralar’da dile getirdiğimiz pek çok önerinin hayata geçtiğini yaşayarak gördük. Bu vesile ile size, Bakanlarımız’a emek ve gayretlerinizden dolayı bu salonu dolduran müteşebbisler adına, camiam adına, Türk özel sektörü adına en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yaşanan bazı gelişmelerin dünyada ticareti, yatırımı ve fon akışını olumsuz etkilediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde, güven ve istikrarın yattığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin, küresel rekabette Türkiye'yi öne çıkaracağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız. Türk özel sektörü, yani bizler de dün olduğu gibi yarın da ülkemizi daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh yapmak için üretmeyi, emek vermeyi sürdüreceğiz.”

 

“İŞ DÜNYAMIZIN YANINDAYIZ”

Toplantıda iş dünyasına seslenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Aynı mala, aynı hizmete, kur ve enflasyonla izah edilemeyecek zamlar yapmak yerine, işimizi geliştirip güçlendirerek kazancımızı artırmanın yollarını aramalıyız. Ekonomimizi büyütmek ve milletimizin refahını artırmak için doğru yolları takip etmeliyiz. İş dünyamızın yanındayız ama spekülatörlerin de karşısındayız” diye konuştu.

 

Türkiye’nin, Suriye politikasındaki kararlılığını Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile İdlib’de aldığı inisiyatifle tüm dünyaya gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki sorunu suhuletle çözmek için her yolu denediklerini ve denemeye devam ettiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de kendisine verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle çok sıkıntılar yaşadığını, çok bedeller ödediğini vurgulayarak, “Artık ülkemize ve milletimize yeni bedeller ödetilmesine rıza göstermeyeceğiz. Bedel ödeyecek birileri varsa o da sadece ülkemizi hedef alan terör örgütleridir, onları destekleyenlerdir” şeklinde konuştu.

 

AFYON’UN TALEPLERİ ARZ EDİLDİ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’ın sorunları ve çözüm önerileri hakkında hazırlanan dosyayı Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne sundu.

 

Serteser’in sunduğu dosyadaki ana başlıklar şöyle:

-5084 Sayılı Kanun, kapsamında Kanun kapsamında, katma bütçeli kuruluşlara, belediyelere veya il özel idarelerine ait arazi veya arsalara yatırım yapan ve Kanun’da belirtilen taahhütlerini tamamlayan kuruluşlara, 5 yıldan sonra arazinin mülkiyeti bedelsiz olarak devredilebiliyordu. Bu Kanun, tüm ülkeyi kapsayacak şekilde uygulamaya konularak devam etmelidir.

 

-İhracat rakamları açıklanırken ihraç kayıtlı satışlar da üretim yapılan ilin hanesine yazılmalıdır.

 

-Zafer Havalimanı’ndan İstanbul’a tarifeli seferler artırılmalıdır. Zafer Havalimanı’ndan İstanbul’un diğer havalimanlarına, Gaziantep ve Adana gibi şehirlere ve hemşehrilerimizin yoğunlukla yaşadığı Avrupa kentlerine tarifeli sefer konulmalıdır.

 

-Doğaltaş sektörünün, madencilik sektörünün diğer alanları ile aynı mevzuata tabi tutulmaması için Madencilik Bakanlığı kurulmalı, bu Bakanlık eliyle doğaltaş sektörüne has mevzuat geliştirilmelidir.

 

-Toptan yumurta satışında KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanmalıdır.

 

-İlimiz, kenevir üretilecek şehirler arasına girmelidir. Afyonkarahisar, bu doğrultuda Devletimiz’in vereceği göreve hazırdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum