phishing

Şenel : Şeker Fabrikaları Milli Meseledir Satılamaz , Kapatılamaz.

Şenel : Şeker Fabrikaları Milli Meseledir Satılamaz , Kapatılamaz.

Şenel : Şeker Fabrikaları Milli Meseledir Satılamaz , Kapatılamaz.
21 Şubat 2018 - 14:12

Saadet patrisi İl başkanı Adnan şenel haftalık olarak yaptığı basın toplantısında gündemdeki gelişmleri değerlendirdi.Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Şenel;” Her geçen gün ülkemiz hem maddi alanda hemde manevi alanda geriye gitmektedir. “dedi.

Şenel Şeker fabrikalarının satışı ile ilgili olarak ;”14 Tane Stratejik Fabrika Birden Satılacak.Hükümet, şeker fabrikalarını yangından mal kaçırır gibi büyük bir satışa hazırlanıyor. Buna göre, Afyon, Alpullu, Bor, Çorum, Elbistan,Erzincan, Burdur, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat ve Muş şeker fabrikaları satılacak. Özelleştirme adı altında yapılacak satışla birlikte Anadolu’daki bütün verimli şeker fabrikaları satılmış olacak. Bu büyük satış sonrasında Anadolu topraklarında şeker pancarı üretimi büyük bir tehlikeye girecek. Zaten önlenemeyen göç, bu fabrikaların satışıyla birlikte daha da artacak.”dedi.

Şenel sözlerine şöyle devam etti;”Türkiye’de Pancar İle Geçinen 110 Bin Aile Var.Ülke tarımı ve hayvancılığı için büyük öneme sahip şeker pancarı, kişilerin inisiyatifine bırakılamaz.Türkiye’de pancar ile geçinen 110 bin aile bulunmakatdır.Pancar bir sanayi ürünüdür. Bu bilinçle hareket Milli Selamet Partisi döneminde yapılmıştır. Çiftçi, arpa, buğday gibi ürünlere mahkum olmasın. Geçimini sağlamak için baba ocağını terk etmesin istendi. Şeker fabrikası yapılan yerlerde hayvancılıkda gelişmiştir.Doğu Anadolu’da iki sanayi ürünü vardır. Tütün ve şeker pancarı. Tütünü öldürdük, şimdi de bu özelleştirmelerle pancarı öldüreceğiz.”

Şenel bir hatırlatma yaparak Afyon’da Etbalık Kurumunun Kapandğını belirterek;”Son 15 yılda yapılan özelleştirmeler ülke istihdamına ve üretimine bir katkı sağlamazken özellikle gıda sektöründe yapılan özelleştirmeler ise ülkenin yerli üretimine büyük darbe vurdu. Özellikle Et ve Süt Kurumu’nun ve süt sektöründe yapılan özelleştirmeler, bugün ülkeyi hayvancılıkta ve et üretiminde ithalatçı bir konuma getirdi.Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi de ülkenin pancar üretiminden çekilmesini gündeme getirerek, Türkiye, şeker ihtiyacını tamamen mısırdan yapılan nişasta bazlı şekerlerden karşılamaya başlayacak. “dedi.

Şenel şeker sanayiinin özelleştirmesi için Cargıll’in Raporundan Sonra Düğmeye Basıldığını hatırlatarak;”Bilindiği üzere ABD’li Cargill, şeker sektörü ile ilgili kapsamlı birer rapor hazırlayarak el altından hükümete ve ilgili bakanlara sunmuştu. Millî Gazete tarafından ortaya çıkarılan şok Cargill raporunda, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine geniş yer verilirken, fabrikaların bir an önce özelleştirilmesi istenmişti. Şimdi 14 tane şeker fabrikasının satışı için düğmeye basıldı. Avrupa’da pancar üretiminde söz sahibi olan Almanya, Fransa, Hollanda ve Polonya bile şeker fabrikalarını gözü gibi korurken, hükümetin hiç tartışmadan fabrikaları gözden çıkarması bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Türkiye için böylesine önemli fabrikaların satışı için bütün hazırlıklar yapılırken, Özelleştirme İdaresi’nin fabrikaların satışıyla ilgili olarak hazırlattığı stratejik raporu ise sır gibi saklanıyor. Bu durum ise fabrikaların satışıyla ilgili farklı iddiaları gündeme getiriyor. Fabrikaların birçoğunun değerli arazisi ve şeker kotası için satılacağı iddia ediliyor.Özelleştirme ihalesi ile kamunun elindeki 25 şeker fabrikasının 14’ü satılacak. Satılacak 14 fabrikadan yarısı özelleştirme sonrasında kapanacak. Çünkü mevcut bütünlük bozulduğu için Erzincan, Erzurum, Alpullu, Kastamonu, Muş ve Bor gibi şeker fabrikalarının üretimi sürdürmeleri mümkün görünmüyor.”dedi.

Şenel Türkiye'nin Sanayileşmesi Davası Ana Davamızdır diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;”Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın Eylül 1974'te Afyon Şeker Fabrikası temel atma töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye'nin sanayileşmesi davası ana davamızdır. Milli,güçlü, süratli ve yaygın kalkınma mutlaka gerçekleştirilecektir. Bu hamlemizi hiçbir bahane, hiçbir zihniyet, hiçbir tutum engelleyemeyecek ve geciktiremeyecektir. Yeniden büyük Türkiye ideali mutlaka gerçekleşecektir. İnşallah!" diyordu.

Şimdi Erbakan’ın Son Fabrikaları da Satılıyor!

Satılacak 14 fabrikanın içinde yer alan Ilgın, Afyonkarahisar ve Elbistan şeker fabrikalarının temeli Erbakan tarafından atılmıştı. Bu üç fabrikanın içinde özellikle Afyon Şeker Fabrikası’na değer biçilemiyor. Afyon’da “Erbakan’ın Kurduğu Fabrika” olarak bilinen şeker fabrikasının bacasından çıkan duman, Afyon’u bugüne kadar hayata bağladı. İşçiden tutun da tarladaki pancar üreticisine kadar fabrikayla hayat damarı bulunan herkes Erbakan’a dua ediyor.1977 yılında kurulan Çobanlar İlçesi ve Işıklar Kasabası yakınına Kurulan Türkiye'nin 5. şeker fabrikasıdır. Oldukça büyük bir alan üzerine kurulmuştur. Fabrika kampüsü içerisinde şeker makine fabrikası da mevcuttur. En önemli özelliği türk mühendis ve işçilerinin kurduğu tamamen yerli malzemelerle kurulan ilk fabrika olmasıdır.”dedi.

Çay Seka Kağıt Fabrikası’nın Özelleşildiğini Hatırlatan Şenel Şimdi Nerede ? diye sordu.Şenel;” Afyonkarahisar’da kamu kaynakları yok edilmektedir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın bize bıraktığı eserler bir bir yok edilmektedir. Aktif hâlde iken 800 çalışanı,tedarikçi yan sektörler, çiftçi ve taşıyıcıları ile yaklaşık 50 binden fazla kişinin geçim kaynağı idi. Çay SEKA Fabrikası 3 milyon 400 bin dolara yandaş bir şirkete “özelleştirme” adıyla peşkeş çekilmiştir. SEKA’da bulunan malzemeler, makineler ve depodaki malların fiyatı bile satılan rakamın üzerindeydi.Şeker fabrikalarının sonunun , Seka’ya benzemesini istemiyoruz.Hükümeti Uyarıyoruz. Bir Sene Sonra Hata Yapmışız Dersiniz.”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum