phishing

Şehrimizi İstanbul’da tanıttık

Şehrimizi İstanbul’da tanıttık

Şehrimizi İstanbul’da tanıttık
11 Eylül 2017 - 18:17

Şehrimizi İstanbul’da tanıttık

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul-Maltepe’de düzenlenen Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’ne katıldı. Bakan Eroğlu, İstanbullular’a seslenerek “Aziz İstanbullular, sizleri Afyonkarahisar’a bekliyoruz” dedi.

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu tarafından İstanbul’da, Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Afyonkarahisar Tanıtım ve Turizm Günleri’nin resmî açılışı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından gerçekleştirildi. Resmî açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve il protokolü katıldı.

SİZLERİ AFYONKARAHİSAR’A BEKLİYORUZ

Tanıtım Günleri’nin resmî açılış töreninde kürsüde vatandaşlara hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbulluları Afyonkarahisar’a davet etti. Bakan Eroğlu, “Bu sene bazı eksiklikler olabilir, gelecek sene diğer dernekleri de katarak muhteşem bir tanıtım gerçekleşmeliyiz. Afyonkarahisar’ı İstanbul’a tanıtmak bile Afyonkarahisar’ı ihya eder. Aziz İstanbullular, sizleri Afyonkarahisar’a bekliyoruz. Ayrıca burada yaşayan Afyonkarahisarlılar, evlatlarınızı Afyonkarahisar’a getirerek, güzellikleri gezdirerek Afyonkarahisar kültürünü evlatlarınıza aktarmanızı bekliyoruz” dedi.

KOKARÇAY’I AKARÇAY YAPTIK

Afyonkarahisar’ın ulaşılabilir mesafede, önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’a 16 milyar liralık yatırım yaptık. 500 kilometrelik bölünmüş yol yapıldı. Artık Afyonkarahisar’a hızlı tren de geliyor. İstanbul’dan bineceksiniz, Afyon’da inip meşhur kaymağı yeyip yolunuza devam edeceksiniz. Afyonkarahisar’ın Kalesi var, muhteşem. Oraya çıkmanızı tavsiye ediyorum. Karahisar Kalesi’nin yanında bir Zafer Ormanı var kı muhteşem. Yazın bile püfür püfür esiyor. Kokarçay vardı, biz onu Akarçay yaptık. Belediye’nin standındaki bisiklette Akarçay’ın görüntülerini görüp gezebilirsiniz. Afyonkarahisar, sucuk ve mermerde marka. Ayrıca Afyonkarahisar, Zafer’in de merkezi. Biz her 25 Ağustos gecesinde Zafer için yürüyoruz” diye konuştu.

AFYONKARAHİSAR SAĞLIK VE SPOR TURİZMİN MERKEZİ

Tanıtım Günleri’ne emeği geçen herkesi kutladığını kaydeden Bakan Eroğlu, Ekim ayında Afyonkarahisar’da tarih sempozyumu düzenleneceğini söyledi. Eroğlu, “Afyonkarahisar muhteşem bir ilimiz. Afyonkarahisar’a bölünmüş yollar var. Türkiye’nin her yerinden Afyonkarahisar’a ulaşmak çok daha kolay. Herkesi Afyonkarahisar’a davet ediyoruz. Afyonkaraisar’ı sağlık ve spor turizminin merkezi yaptık, artık kongre merkezi de olacak. Ben herkesi Ekim ayında yapılacak tarih sempozyumuna bekliyorum” ifadelerini kullandı.

TANITIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da konuşmasında, şehrin tanıtımıyla aş ve iş potansiyeli arasında doğru bir orantı olduğunu belirtti. Tutulmaz, “Afyonkarahisarımız’ın tanıtılmasına vesile olan bu etkinliği şeferlendirdiniz, değer verdiniz. Bu vesile ile Afyonkarahisar’a önemli bir katkı sağlamış oldunuz. Afyonkarahisarımız termali ile, mermeri ile, lezzeti ile Zafer toprakları ile, spor merkezi olma özelliği ile, fuar merkezi olması yönünde ilerlemesi ile gerçekten tanıtılması, tanınması gereken bir il” dedi.

AŞA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ BERABER GÖRECEĞİZ

Vali Tutulmaz, şöyle devam etti: “Bu tür etkinliklerin sayısını artırarak Afyonkarahisar’ın bu potansiyelini artırmamız, bu potansiyelini daha fazla işe, daha fazla işe döndürmemiz gerekir. Afyonkarahisarımız, belki bir Çanakkale kadar değil ama tarih açısından önemli bir yer. Yine belki Nevşehir kadar peribacaları açısından önemli değil ama Frig Vadisi ile önemli bir yer. Belki Konya kadar Mevlevi inancı ve yaşantısı bakımından önemli bir yer değil ama Mevleviliğin önemli merkezlerinden biridir. Bu özellikleri iyi tanımak ve tanıtmamız gerekir. Bu potansiyeli tanıtırsak, potansiyelin işe ve aşa döneceğini hep beraber göreceğiz. Son yıllarda termal itici bir güç olmuştur. inşaallah diğer alanlarda da aynı şekilde bu itici gücü devam ettiririz diye düşünüyorum.”

GIDA ALANINDA ÖNEMLİ BİR MERKEZ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal da “Afyonkarahisarlı olmaktan gurur duydum. İnanılmaz derecede Afyonkarahisar’a hizmet yapılıyor. Bunun tanıtılması gerekiyor” derken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya “Afyonkarahisar önemli bir gıda üretim merkezi. Afyonkarahisar’daki üretimi İstanbul’la buluşturmalıyız. İstanbul’daki büyük potansiyelin Afyonkarahisar’ı gezmesinin Afyonkarahisar’a büyük katkısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

DAHA İYİLERİ YAPILACAK

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da şu ifadeleri kullandı:

“Afyonkarahisar’da son 3-5 yıldır gündeme gelen etkinliğin ilkini bugün yapmış olduk. Gerek Afyonlu yetkililer, değerli valimiz, önümüzdeki yıllarda çok daha güzel bir organizasyona imza atacaklardır.”

ÜNLÜ TİYATROCU UYGUR’DAN FESTİVAL TALEBİ

Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’nin resmî açılış törenini ünlü tiyatro sanatçısı Behzat Uygur sundu. Konuşma aralarında mesajlar da veren Behzat Uygur, “Afyonkarahisar’a tiyatro festivali ne kadar yakışır değil mi? Tiyatrolar gelseler, Afyonkarahisar’da buluşsalar ne kadar güzel olur değil mi? İnşaAllah Tiyatro Festivali’ne gelir, orada birlikte oluruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum