phishing

‘Seçimli kongre Bahçeli’nin istifası halinde mümkündür’

‘Seçimli kongre Bahçeli’nin istifası halinde mümkündür’

‘Seçimli kongre Bahçeli’nin istifası halinde mümkündür’
26 Mayıs 2016 - 18:04

 

 

 

Eski Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı ve üst kurul delegesi Alper Yağcı, Yargıtay’ın kararını değerlendirdi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını oy birliğiyle onadığını kaydeden Yağcı, genel başkan seçimli olağanüstü kongre kararının ise tüzüğün 63. Maddesine göre imkansız olduğunu ancak Bahçeli’nin istifası halinde böyle bir durumun gerçekleşeceğini vurguladı.

MHP üst kurul delegesi Alper Yağcı, “MHP’nin küçük olsun benim olsun” mantığıyla yönetilemeyeceğini belirtti, “Haziran ayı içinde tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Tüzük tadilatının ardından olağanüstü büyük kongre gerçekleşecek ve MHP iktidara doğru emin adımlarla ilerleyecektir” dedi.

 

YARGITAY KARARI ÜLKÜCÜ CAMİADA BÜYÜK MUTLULUK YAŞATMIŞTIR

Yargıtay’ın kararının ardından Genel Merkez tarafından yapılan 26 Haziran veya 10 Temmuz’da Genel başkan seçimli büyük kurultay taleplerini tüzüğe aykırı olduğunu ifade eden Yağcı, şunları dile getirdi: “MHP tüzüğünde olağanüstü kongrelerde Genel Başkanlık seçimi yapılamaz. Yani Genel Merkezin yaptığı bu açıklama tüzüğümüzün 63. Maddesine aykırıdır. Genel Başkanlık seçimi yapılabilmesi için öncelikle olarak Sayın Bahçeli’nin Genel Başkanlıktan istifa etmesi gereklidir. İstifa etmediği sürece böyle bir seçim olamaz. Bu yüzden Biz Haziran ayı içinde çağrı heyetinin belirleyeceği tarihte toplanarak tüzük kurultayına gideceğiz. Tüzük tadilatının ardından Genel Başkan seçimli büyük kongreye gidilecek. 1 Kasım seçimlerini ardından Türk Milleti adeta hüsran yaşamıştır. Alınan sonuçları hiçbir MHP’linin kabul etmesi mümkün değildir. MHP’nin yeniden ayağa kalkması için el birliğiyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yargıtay kararı ülkücü camiada büyük mutluluk yaşatmıştır.”●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum