phishing

Sanatın En Kırılgan Hali Expo 2016'da

Sanatın En Kırılgan Hali Expo 2016'da

Sanatın En Kırılgan Hali Expo 2016'da
28 Haziran 2016 - 17:40

 

 

 

 

Türkiye’nin ilk ve tek oyma yumurta eserleri sergisi “Yumurtadan Sanata" 29 Haziran 2016 ve 9 Temmuz 2016 tarihleri arasında Expo 2016 Antalya Sergi alanında sanatseverlerle buluşacak.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar'da hizmet veren özel sektör temsilcileri tarafından sağlanan destekle hayat bulan, "Yumurtadan sanata" adlı sergi, Expo 2016 Antalya Sergi alanında sanatseverlerle yarın buluşuyor. Serginin küratörlüğünü, Kurtuluş Gazetesi çalışanlarından Gazeteci Murat Akarçay üstlendi.

 

SERGİ 9 TEMMUZ 2016 TARİHİNE KADAR GEZİLEBİLECEK

İçi boşaltılmış yumurtanın özel matkap ve hassas delici aletler kullanılarak farklı bir eser haline getirildiği yumurta oyma sanatı, güzel sanatlar dalında ince işçilik gerektiren hassas sanatlardan birisi olarak kabul ediliyor. Bir çok sanat eleştirmeni yumurta oyma sanatını güzel sanatlar kategorilerinde "sanatın en kırılgan hali" olarak nitelendiriyor.

Türkiye'nin en önemli yumurta oyma ustası olan Yusuf Eygören tarafından hazırlanan yumurta oyma eserleri, Türkiye sergi projeleri kapsamında Antalya'ya getirildi. EXPO Kongre Merkezi 1'nci kat fuayesinde açılacak olan sergi 9 Temmuz 2016 tarihine kadar gezilebilecek.●iha

YORUMLAR

  • 0 Yorum