phishing

Sanata yönelik desteğimiz sürecek

Sanata yönelik desteğimiz sürecek

Sanata yönelik desteğimiz sürecek
16 Eylül 2017 - 12:32

Sanata yönelik desteğimiz sürecek

 

Dinarlı yazar ve şairlerden Ayhan Kalkan, Lozan Sarıoğlu, Rıfat Yiğit ve Yeşim Akın Çeliker ve Ozan Kul Mercan (Celal Mercan), Belediye Başkanı Saffet Acar’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Acar, kültürel değerlere ve sanatçılara yönelik desteklerin devam edeceğini söyledi.

 

NERGİZ MERT-Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın makamında gerçekleşen ziyarette, şair ve yazarlar Belediye Kültür Hizmetleri Çerçevesinde, basımı belediye tarafından gerçekleştirilen kitaplarını tanıttılar ve imzalı kitaplarını sayın başkana sundular. Araştırmacı yazar Ayhan Kalkan genişletilmiş ikinci baskısını yaptığı “Çanakkale’de Bir Dinarlı-Bombacı Mehmet Çavuş” kitabını takdim ederken, “Sayın başkanım, kütüphane memuru iken başlayan okuma, araştırma ve yazma tutkum devam ediyor. Takdim ettiğim bu kitap 19. Kitabım. Sizin Dinar’ın değerlerine kıymet vermeniz ve eserlerimizi Belediye Kültür Hizmeti olarak bastırıp halka dağıtmanız bizi cesaretlendiriyor ve yazma aşkımızı kamçılıyor. Size arkadaşlarım ve kendim adına teşekkür ederim” dedi.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Daha sonra Lozan Sarıoğlu, “Dışardan Bakınca Dinar”, Rıfat Yiğit, Türkler, Yeşim Akın Çeliker, ikinci gölge isimli kitaplarını imzalayarak başkana takdim ettiler. Ozan Kul Mercan da ikinci türkü kitabı ile iki yeni albümünü takdim ederek, “Destekleri için başkanımıza minnettarız” dedi. Ziyarette bulunan ve ilk şiir kitabı ikinci gölge’yi Belediye Başkanı Saffet Acar’a sunmanın heyecanını yaşayan Yeşim Akın Çeliker, “Türkiye’de kadın olmanın, bir kadının şiir yazmasının zor olduğunu, şiirlerini kitaplaştırmasının ve okunmasının garip karşılandığını söyledi ve basımı gerçekleşen kitabı hakkında çok duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda da Belediye Başkanı Saffet Acar’a minnet duygularını ifade etti. “Ben dört çocuk annesiyim. Şimdi bu kitabımla beşinci çocuğuma kavuştum. Yılmadım yazdığım ve ortaya çıkaramadığım yüzlerce şiirimden sonra değerli başkanımızın sayesinde son şiirlerimi kitaplaştırma mutluluğuna erdim. Allah da başkanımızı mutlu etsin” dedi

OĞLUM ŞİİRİ BEĞENİ TOPLUYOR

Ziyaretçiler arasında olan Şair Raif Öztürk de söz alarak, “Biz Dinar Yazarlar, Şairler Kültür Derneği ve şair-yazar arkadaşlar olarak çok mutluyuz. Aramıza şair Ülker Aygün kardeşimizden sonra bir bayan arkadaşımız daha katıldı. Şair Yeşim Akın Çeliker hanımı kutluyor ve aramıza hoş geldiniz diyoruz. Çok beğendiğim ‘Oğluma’ isimli şiirini sizlere ben okumak istiyorum” dedi.

SİZLERE DESTEK VERMEK BİZİM GÖREVİMİZ

Şair ve yazarların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Saffet Acar, “Yazar, şair aydın insandır, müstesna insandır. Dinar’ımızda bu kadar yazan çizen, eser üreten insanın olması beni çok mutlu ediyor. Sizlerle övünüyoruz, ziyaretinizden haz duydum, mutlu oldum. Kitaplarınız hayırlı olsun, Dinar adına sizlere destek vermek bizim görevimiz. Geçen hafta İstanbul’da Afyonkarahisar tanıtım günlerindeydik. Kitap standımız büyük ilgi gördü. Kitaplarınız orada dağıtıldı. Ozan Kul Mercan üst üste iki gün sahne aldı ve ilçemizi çok başarılı şekilde temsil etti. Bunlar güzel şeyler… Hepinize teşekkür ediyorum ve sizleri kutluyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Acar, şair ve yazarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum