phishing

‘Şahin: Tahir Elçi PKK’nın hedefindeydi’

Afyonkarahisar Baro Başkanı Şahin, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin Cumartesi günü basın açıklaması yaparken öldürülmesinin PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini açıkladı

‘Şahin: Tahir Elçi PKK’nın hedefindeydi’

Afyonkarahisar Baro Başkanı Şahin, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin Cumartesi günü basın açıklaması yaparken öldürülmesinin PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini açıkladı

‘Şahin: Tahir Elçi PKK’nın hedefindeydi’
30 Kasım 2015 - 12:35

CNN Türk’te sözylediği “PKK terör örgütü” değildir sözleriyle ülke gündemine gelen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, çatışmada zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışmada ağır yaralanarak kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Elçi’nin başından vurulduğu öğrenildi. Olayda yaralanan üç polisten ikisi şehit oldu.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin PKK tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. Elçi’nin öldürülmesinin ardından bir açıklama yapan Şahin, “Bu millet milletimizin birliğine kast etmek isteyen mihrakların işidir, olağan şüpheli de bence PKK’dır” görüşünü ileri sürdü.

Başkan Şahin, Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği acı haberi aldıktan sonra yargı mensupları olarak büyük bir üzüntü yaşadıklarını açıkladı. Saldırıda Baro Başkanı Elçi ile birlikte Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur adlı polislerin de şehit edildiğini belirten Şahin, Elçi’ye ve şehit polislere Allah’tan rahmet diledi.

 

TAHİR ELÇİ PKK’NIN HEDEFİNDEYDİ

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, Elçi’nin her ne kadar son günlerde PKK ile ilgili açıklamalarla gündeme gelmiş olsa da aslında kendisinin bölgede huzur isteyen bir yargı mensubu olduğunu kaydederek, “Kendisi son günlerde PKK’nın silah bırakması, açtığı hendekleri kapatması ve barış olması yönünde açıklamalar ile gündeme gelmiş ve bu yüzden de PKK’nın hedefindeydi. Saldırının hedef gözetilerek yapıldı yönünde duyumlarımız var. Bu olay milletimizin birliğine ve bölgede kaos çıkarmak isteyen mihrakların bir oyunudur. Bu yüzden her kesin sağduyulu olmasında fayda vardır, bölgede kaos çıkarmak isteyenlerin oyununa gelinmemeli ve onların değirmenlerine su taşınılmamalıdır. Bu olayda bence olağan şüpheli PKK’dır. PKK yine kaos çıkarmak isteyenlerin taşeronu olarak kullanılmıştır. Yargı camiamızın başı sağolsun” diye konuştu.

 

SİLAH POLİSLERE YÖNELİK EYLEMLERDE KULLANILMIŞ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinde kullanılan silahın daha önce polislere yönelik eylemlerde kullanıldığı belirlendi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin dün basın açıklaması yaptıktan sonra silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi ile ilgili başlatılan soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor. Yapılan incelemelerde Elçi'nin ayaklarının altında bulunan Glock marka silahla vurulduğu ve silahın daha önce polislere yönelik eylemlerde kullanıldığı tespit edildi. Elçi'yi öldüren kişinin de isminin belirlendiği ve yakalanması için operasyonların devam ettiği bildirildi.●iha

YORUMLAR

  • 0 Yorum