phishing

Sağlıklı Bir Şehir Için Doktor Başkan

Sağlıklı Bir Şehir Için Doktor Başkan

Sağlıklı Bir Şehir Için Doktor Başkan
19 Şubat 2019 - 17:56


 
İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, haftalık olağan basın toplantısında bir süredir gündemi meşgul eden afiş ve posterlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Koçak,“en başarılı yöneteceğim iş” dediği sağlık alanındaki  iddiasını da basına sunduğu projeler ile gözler önüne serdi.
 
İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe ve Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı’nın yanı sıra  
İyi Parti Kurucu Üyelerinden, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan da toplantıya konuk oldu.
 
Açılış konuşmasını İnkaya’nın yaptığı basın toplantısında, bir kaç gündür kamuoyunu meşgul eden afiş konusuna değinildi. İnkaya:“Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişi nedeniyle vilayetimiz konuya karşı hassasiyet göstermiş ve seçim kanunları gereği afiş ve posterlerimizi emniyet güçlerimizin talebi doğrultusunda bazıları indirilmiş, bazılarının da üzerleri kapatılmıştır. Bu işlem talep doğrultusunda tarafımızdan yapılmıştır” dedi.
Koçak konunun gündemde tutulmasının bir anlamı olmadığını ifade ederek, “değerli arkadaşlarım, konunun büyütülecek bir tarafı yoktur. Bize gönül veren kardeşlerimize tarafımdan gerekli çağrılar yapılmış olup sükunet temin edilmiştir” şeklinde bildirdi.
 
 
HOŞGELDİN MASASI
 
“Çözüm için tek adres olacağız. Vatandaşımızı kapı kapı dolaştırmayacağız” sloganı ile tanıttığı projesini Koçak şu ifadelerle anlattı:Belediyemize her gelen vatandaşımız, hoşgeldin masasında güleryüzle karşılanacak.Hizmet talebi doğrultusunda belediyemize geldiğinizde,sizlere en iyi hizmeti vermek için orada bulunan personellerimiz sizi karşılayacak ve çözüm için size eşlik edecekler. Kendinizi özel hissedeceksiniz. Personellerimiz sadece belediye hizmetleri ile ilgili değil, diğer kamu kurumları ile olan ilişkilerinizde de size yol gösterecekler. Yaşlı ve engellilerimizin yanında onlarla daima ilgilenen görevlilerimiz olacak. Girişten çıkışa kadar vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacaklar. Hizmet için geliyoruz” diyerek eşit ve güleryüzlü hizmet için söz verdi.
 
İŞÇİ – İŞVEREN BULUŞMA MERKEZİ
İşçi-işveren buluşma merkezleri ile emeğin onuruna yakışır bir mekan yapacaklarını dile getiren Koçak:Günlük işlerle geçimini sağlayan emekçi kardeşlerimiz açta açıkta kalmayacak. Onlara modern, huzurlu, kapalı bir mekan yapacağız.Sabahları sıcak çorba içecekler.Gün boyu sıcak çayları olacak.Emeğe saygı göstereceğiz.Günlük iş arayışında olan işçilerimizin yanında olacağız. İşçi kardeşlerimizin içerisinde kafeteryası, televizyonu, interneti bulunan sosyal bir mekanları olacak. Çorba, çay ve internet ücretsiz olacak.Yazın serin, kışın sıcak, huzurlu bir ortamda rızıklarının peşinde koşabilecekler. Alınterine saygı duyarak, ekmeğinin peşinde koşan herkesin kendini ayrıcalıklı hissetmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
 
 
TÜRKİYE’NİN EN MODERN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURULACAK
Engelli bireyler için özel olarak hazırlanan Engelsiz Yaşam Projesi ile eğitimden, sağlığa, mesleki gelişimden, rehabilitasyona kadar birçok alanda hizmet vereceklerinin altını çizen Koçak, yalnızca engelli bireylerin değil ailelerinin de hayatlarını kolaylaştıracaklarını bildirdi. Koçak: “Engelli vatandaşlarımız için Modern Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kuracağız.Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak, eğitimden, spora, sağlıktan, rehabilitasyona, barınmadan mesleki gelişime kadar birçok hizmetin verileceği bir kampüs kuracağız. Farklı bölümlerde farklı engel çeşitlerine hizmet verilecek. Bedensel, duyma, işitme ve zihinsel engelliler; engelsiz yaşama alanına kavuşacaklar. Tiyatro, konser, seminer gibi etkinlikler için çok amaçlı salon, sergi alanları, kütüphane, yemekhane, kafeteryanın yanında, mesleki eğitim, beceri eğitimleri, bilgisayar odaları, derslikler ve sosyal beceri alanlarını da bünyesinde bulunduracak. Engelli vatandaşlarımız hem boş zamanlarını değerlendirecekler, hem de meslek edinecekler, üretime katılacaklar.Sağlık ve rehabilitasyon hizmetleri kapsamında hidroterapi, fizyoterapi, hipoterapi bölümleri ile tahlil, müdahele ve gözlem odaları bulunacak.Engelli spor takımları kurulacak ve liglere girilecek” diyerek engelli bireylere verdiği önemi ortaya koydu.
 
MOR-BEYAZ SAĞLIK MERKEZLERİ
 
Mor-Beyaz Sağlık Merkezleri ile Koçak, vatandaşların sağlığının her zaman birinci önceliklerinin olduğunu vurguladı. Sağlık ihtiyaçları için Afyonkarahisar halkının yanı başında olacaklarını ifade eden Koçak:Afyonkarahisar’da önce vatandaşlarımızın sağlığını düşündük. İhtiyaç olan bölgelere Mor Beyaz Sağlık Merkezleri kuracağız.Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet vereceğiz. Merkezimizin içinde Çocuk Hastalıkları Polikliniği, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Fizik Tedavi Merkezi, Kanser Tarama Merkezi, Göz Polikliniği, Tıbbi Tahliller Laboratuvarı, Diyetisyenlik hizmetleri, Aile Danışma Merkezi, Psikolog, Evde Bakım ve Evde Sağlık Merkezi, Çağrı Merkezi, Halk Eczanesi, Koruyucu Hekimlik Uygulamaları, Engelliler Koordinasyon Merkezi ve hatta Ozon Tedavi Merkezi bulunacak. Belirli periyotlarla genel sağlık taramaları yapacağız.Belirli hastalıklarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapacağız.Açacağımız sağlık merkezleri ile tüm yerel yönetimlere örnek olacağız” şeklinde konuştu.
 
 
ALO SAĞLIK HATTI
 
Alo Sağlık Hattı ile dertlere deva bir belediyecilik hizmetini sunacaklarını belirten Koçak:Belediye bünyesinde oluşturacağımız Beyaz Masa ve Ankara’da kuracağımız Afyonkarahisar Evi koordinasyonunda vereceğimiz sağlık danışma hizmeti ile Türkiye’nin neresinde olursa olsun hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Ankara’da sağlık hizmetleri, doktor ve hastahane tavsiyesi, sağlık konusunda yol gösterme, randevu koordinasyonu, kan bağışı gibi konularda hizmet verecek olan bir sağlık hattı oluşturacağız. Hastalarımız bize ihtiyaç duydukları anda ulaşabilecekler.Vatandaşlarımızın sinirden, stresten, üzüntüden uzak olabilmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
 
YAŞLI BAKIM VE ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ
 
Yaşlı ve engelli bireylerin bakımı ile ilgili konularda çok titiz ve hassas davranan Koçak, onların belediye olarak 7/24 yanlarında olacaklarını söyledi.
 
Koçak:Yaşlı Bakım ve Engelli Koordinasyon Merkezi adlı akıllı kent uygulaması ile evlerinde yalnız yaşayan vatandaşların sağlık durumlarının dijital ortamda takip edilmesi ve gereken durumlarda ilgili sağlık yetkilisine haber verilmesi sağlanacak, evlerinde hayatlarını sürdürmelerine destek verilecektir. Yaşlı bireylerin evlerine kurulacak sistemler, acil durum butonları, akıllı ilaç kullanım kutuları gibi birçok akıllı sistem ile uzaktan yaşlının tansiyonu, nabız ve kalp atışları, şekerinin ölçümleri sağlanacak ve tıbbi gereklilik durumunda sistem üzerinden çağrı merkezi ekranından yetkililere hızla ulaştırılacak. Yaşlının ev içerisinde düşmesi gibi durumlarda titreşimlere duyarlı bel ünitesi ile çağrı merkezine anında sinyal gidecek ve çağrı merkezi yaşlı destek ekiplerini oraya yönlendirebilecek” diyerek sosyal belediyeciliği zirveye taşıdıklarını belirtti.
 
MODERN ŞEHİR TUVALETLERİ
Tamamen ücretsiz hizmet verecek olan modern şehir tuvaletleri projesini anlatan Koçak: Şehrimizin kalabalık bölgelerinde, ihtiyaç olan yerlerde modern şehir tuvaletleri inşa edeceğiz. Tuvaletlerimizin engelli vatandaşlarımız için özel bölümleri olacak. Mevcut tuvaletlerin standartları iyileştirilecek, temizlik ve hijyen denetimleri gelecek” ifadelerini kullandı.
 
HERKES İÇİN SPOR
Koçak herkesi spora teşvik edeceklerini ve spor endüstrisinin pazarı değil, üretenlerinden olacaklarını söyleyerek modern spor platformlarının müjdesini verdi.
 
Koçak yaptığı açıklamada: “Futbol, basketbol ve voleybol başta olmak üzere tüm spor dallarında altyapıya önem verecek, yeni sporcuların yetişmesine imkan sağlayacağız. Var olan ve yeni inşa edeceğimiz parklarımıza tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği modern spor platformları kuracağız. İlimizin spor alanında kazandığı başarıları koruyup, daha büyük başarılara imza atacağımız ortamlar oluşturacağız. Şehrin spor politikalarını, ilgili kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle sürekli işbirliği ve iletişim içinde birlikte belirleyip uygulayacağız.Vatandaşlarımızı spor yapmaya teşvik edecek etkinlikler yapacağız.Halk koşuları, bisiklet günleri, çim kayağı, sokak basketbolu, plaj voleybolu gibi organizasyonlar yapacağız.Su sporları ve ata sporları konusunda özel çalışmalar yapacağız” dedi.
 
KADIN DİNLENME EVİ ve KOORDİNASYON MERKEZİ
 
Kadınanalar Meclisi’nin koordinasyon merkezi olarak kullanacağı, Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezi’ni  Koçak şu ifadelerle anlattı: “Kadınanalarımız İçin Sosyal Mekan ve Koordinasyon Merkezi kuracağız. Belde ve köylerden il merkezine gelen kadın ve çocuklarımız dönüş için otobüs saatlerini bekleyene kadar burada vakit geçirebilecekler. Kadın kadına vakit geçirmek isteyenlerin ev rahatlığında mekanı olacak” şeklinde belirtti.
 
 
BİLGE KÖY
Koçak yine bir ilke imza attı.Türkiye’de eşi benzeri olmayan Bilge Köy projesinin detaylarını anlatan Koçak ne kadar vefalı bir insan olduğunu da bir kez daha ortaya koydu. Koçak: “Türkiye’ye en üst düzeyde hizmet etmiş ve bakıma muhtaç hale gelmiş yaşlılarımıza Afyonkarahisar’da modern bir Termal Rehabilitasyon Köyü kuracağız. Dedeler torunlarıyla buluşacak.Hatıraları ve hobileriyle birlikte bu köyde yaşayacaklar. Bu köyde yaşayacak olan bilgelerimiz, kendi ekmeklerini yapacaklar, hayvanlarına bakacaklar, süt sağacaklar, hatıralarını kaleme alacaklar.Gençlerle bu bilgeleri bir araya getireceğiz, tecrübelerini paylaşacaklar.Onları sevdikleri eşyalardan ve hatıralardan ayırmayacağız.Evde yaşlısına bakamayanlar için de hizmet verecek köyümüzde, torunlar için de kreş bulunacak. 7/24 açık sağlık merkezi, termal rehabilitasyon merkezi, marketi, camisi, evcil hayvan barınağı, köy meydanı ile bu köyü herkes çok sevecek. Yaşlı bilgelerimizi şehrimizde huzurlu modern bir köyde yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum