phishing

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş : Biz milletin yanında olanların yanındayız.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş : Biz milletin yanında olanların yanındayız.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş : Biz milletin yanında olanların yanındayız.
20 Mart 2018 - 01:15

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi İl Divan Toplantısı Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde gerçekleştirildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Afyonkarahisar Şubesi İl Divan toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkdir Hız ve diğer il ve ilçe temsilcileri katıldı.

Sağlık-Sen'İn tanıtım filmi ile başlayan toplantıda, bir yıllık çalışmalar, sendikal haklar ile ilgili görüşmeler, Sağlık çalışanın yıpranma payı ve ek ödemenin emekliliğe yansıtılması ile ilgili görüşmeler yapılırken sendikal hakların kazanılması ile ilgili bilgiler verildi.

TARAFIMIZ AÇIK VE NETTİR. TARAFIMIZDA DURMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ.

Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere bütün harekatlarda devletin, ordunun ve Mehmetçiğin sonuna kadar yanında olacaklarını söyleyen Memiş, Bir duruş ortaya koyarken kendilerinin taraf olarak ilan edildiğini ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, " Bizde diyoruz ki bayrak inmesin. Ezan dinmesin. Vatan bölünmesin. Mazlumlar mutsuz kalmasın diye tarafız. Tarafımız açık ve nettir. Tarafımızda durmaya da devam edeceğiz. Bide 'siz yandaş sendikasınız, yandaşlık yapıyorsunuz' diyorlar. Evet biz milletin yanında olanların yanındayız. Darbecilere karşı olanların yanındayız. Yedi düvele meydan okuyanların yanındayız. Mazlumlara umut olanların yanındayız. Eğer bizim bu duruşumuz yandaşlıksa sonuna kadar yandaşız. Yandaş devam edeceğiz. Kimse kusura bakmasın. Kimse bizim yerimizi sorgulamasın.” dedi.

Memiş, Memur-Sen kurucu genel Başkanı Akif İnan’ın bu davanın başlangıcında Sendikacılığı cağı kurtarmanın eylemi, Sendikacılığı ülkeyi yeniden inşa edecek erdemler hareketi olarak tanımladığını hatırlatarak;” İşte bu erdemler hareketi de ülkemizin zor günlerden bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı sundu. İyi ki Sağlık-Sen'liyiz iyi ki Memur-Sen ile mücadele yapıyoruz. Siz değerli onurlu ve gururlu duruşu sergileyen kardeşlerimiz ile önceliğimiz vatanımız. Önceliğimiz geleceğimiz. Önceliğimiz Çocuklarımız. Bize sendikacılık böyle olmaz. 'sendikacılık özlük hakların olması ve para isteme mekanizmasıdır' dediler. Bizde diyoruz ki Suriye'de ki bir hemşirenin aldığı maaş 8 bin dolar olsa neye yarar. Vatansız kaldı hepsi. Onun için diyoruz ki bizim önceliğimiz vatanımız" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE HATANELERİNDE SIKINTILAR HAD SAFHADADIR

Memiş konuşmasında, Üniversite hastanelerinin sorunlarının halen hat safhada olduğunu dile getirerek , şunları kaydetti: "Bu sorunlarla ilgili çalıştaylarımız ve hazırladığımız raporlarımız vardı. Bu raporlarımızı gerekli yerlere ilettik. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında üniversite hastaneleriyle ilgili çok önemli şeyler ortaya konuldu ama o ilk toplantı 15 Temmuz darbe girişiminden 2-3 gün önceydi. Orada alınan kararlar vardı. Bu kararların en başında üniversite hastanelerine yönelik bir uygulama birliği ve kendi içerisindeki atamalarda kolaylık sağlanması meselesi vardı. Bunun yanında bir de bilimsel çalışmalara genel bütçeden gelen yüzde 10'nluk bir pay aktarılması konusu, sözleşmeli çalışanların genel bütçeye aktarılması gibi çok önemli konular vardı. Şu anda da Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) çok hummalı bir şekilde çalışıyor. Üniversite hastaneleri, inşallah yapılan kökten çözüm düzenlemeleriyle yakın zamanda gerçek değerini bulacak. Genel bütçeye geçtiklerinde hem istihdam sorunları ortadan kaldırılacak, hem de döner sermaye bütçesi sorunları çözülecek."

YORUMLAR

  • 0 Yorum