phishing

Saadet Partisi Milletvekili adayları esnaf ziyareti yaptılar

Saadet Partisi Milletvekili adayları esnaf ziyareti yaptılar

Saadet Partisi Milletvekili adayları esnaf ziyareti yaptılar
04 Haziran 2018 - 00:16

Saadet Partisi  Afyonkarahisar Milletvekili Adaylarından Safa Şenel , Hüseyin Uğurlu Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva beraberindeki ziyaret heyeti  ile seçim çalışmaları  kapsamında esnaf  ziyareti yaptılar.

 

 

Ziyarette vatandaşlarla sohbet eden milletvekili adayları şu konulara değindiler ;

 

 

Plan yok !  Program yok !

Türkiye son 16 yıldır planlama özelliğini tamamen terk etmiştir. Bu durum ekonominin kontrolden çıkmasına yol açmıştır. Bu gün karşılaşılan problemlerin altında yatan gerçek ne yazık ki bundan kaynaklanmaktadır.

 

 

Ağır Sanayi Olmadan Kalkınma Olurmu ?

Saadet  iktidarında; kısa, orta ve uzun dönemli kalkınma planları itinalı bir şekilde hazırlanacak, hazırlanan bu planlar değişen ve gelişen şartlara göre sürekli olarak yenilenecektir. Hazırlanan kalkınma planları temel hedefleri gerçekleştirmeye odaklanacak, diğer değişkenler dönemsel olarak sürekli ele alınarak hedefler şekillendirilecektir.Kalkınmada sıkça karşılaşılan belli bir alana yoğunlaşan, yığılan politikalar yerine ölçülü bir şekilde tüm ülkeye yayılan politikalar tercih edilecektir.

 

 

Yerli Üretim , Yerel Kalkınma

Bu zamana kadar uygulanan yığılmacı politikalar neticesinde Türkiye’nin sanayi ve hizmetler bakımından en yoğun bölgesinin İstanbul ve çevresi olduğu görülmektedir. Bu durum bir taraftan iç göçleri tetiklerken, diğer taraftan sosyal patlamaları ve şehir rantının ortaya çıkmasını beraberinde getirmektedir.

 

Yönetimimiz esnasında sektörel ve bölgesel bazda ele alınacak, böylece yaygın, etkin ve süratli kalkınma sağlanacaktır.

 

 

 

İşsizliğin Çözümü Bizde

Türkiye’de işsizlik kronikleşmiştir. Daha vahimi de üniversite mezunu nitelikli işsizlerin oranı artmıştır. Ayrıca işsizlik hesaplamasındaki hokus pokus ile gerçek işsizlik oranı gizlenmektedir. Avrupa ülkelerinde işgücüne katılım oranı %70’ler düzeyinde iken Türkiye’de %50 dolaylarında olmasına karşın işsizlik oranı % 10,8 dolaylarında gösterilmekte, gerçekte %20-25 dolaylarında olan işsizlik oranı gizlenmektedir. Ayrıca işsiz sayısında en yüksek oranı genç işsizler oluşturmaktadır. Dolayısıyla bugün sıkça karşılaştığımız ve işsizliğin faturası olan sosyal patlamaların neden ortaya çıktığı anlaşılmaktadır.

 

İşsizlerin Halinden Biz Anlarız.

İşsizlik doğrudan insanı, ailesini ve çevresini ilgilendirdiği için sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal bir sorundur ve toplumsal huzuru doğrudan tehdit eder. İşsizlik sorunu doğal bir afet değildir. Üretimi sınırlayan, paylaşımdaki adaletsizliğe yol açan yanlış politikaların ürettiği insan yapısı bir sorundur.

 

Eğer insan istihdam edilirse, normal şartlar altında tükettiğinden fazla üretir. Üretilen değerin bir bölümü tüketilir ve tüketilmeyen kısmı tasarruf edilerek yatırımlara yönlendirilirse, hem yeni iş imkânları oluşturulur hem de emeğin verimliliğini artıracak yeni araç ve gereçler keşfedilir ve geliştirilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum